Bezlepková štrúdľa
Bezlepková štrúdľa

Bezlepková štrúdľa s makom a čerešňami videorecept

novalim - fotkanovalim, 17. júna 2024. Komerčný recept.

Hriešne dobrá bezlepková štrúdľa s čerešňami a makom je našou novou láskou. Tak jednoduchá a tak chutná, že si ju určite pripravíte viackrát. Zobraziť celý popisHriešne dobrá bezlepková štrúdľa s čerešňami a makom je našou novou láskou. Tak jednoduchá a tak chutná, že si ju určite pripravíte viackrát. Nenechajte sa obmedzovať a použite akékoľvek ovocie, čo máte po ruke – čerešne, višne, marhule, maliny, slivky. Poďte vyskúšať náš jednoduchý recept na domáce bezlepkové lístkové cesto a vykúzlite si z neho dokonalý dezert k popoludňajšej kávičke.
Zdroj: www.novalim.sk

45 (+ chladenie) minút
príprava
20 minút
na 190-200 °C
Bezlepková štrúdľa s makom a čerešňami (videorecept)
Foto: novalim

Suroviny

Na cesto:
125 g
125 g
125 g studené
štipka
Na plnku:
 mletý
 (umyté a odkôstkované)
Na potretie:
1 ks
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Bezlepkovú múku Promix UNI premiešame v mise so soľou. Pridáme do nej na malé kocky nakrájané studené a tuhé maslo, studený tvaroh a varechou začneme cesto spracovávať. Keď sa jednotlivé prísady začnú spájať, rukou ich vymiesime do kompaktného bochníčka. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky aspoň na 3 hodiny (pokojne však aj cez noc).

  2. 2

    Odpočinuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika na hrúbku 2-3 mm. Z tejto dávky nám vyjde jedna veľká alebo dve menšie štrúdle. Dve tretiny cesta posypeme mletým makom, oboma cukrami, mletou škoricou a poukladáme naň niekoľko tenkých plátkov masla. Na vrch porozkladáme čerešne.

  3. 3

    Cesto zrolujeme a opatrne preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajcom a vložíme do vopred vyhriatej rúry na 190 – 200 °C. Pečieme do zlatista približne 20 minút. Necháme mierne vychladnúť. Nakrájame a posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia