Bezlepková pizza

jojkap - bez fotkyjojkap, 12. mája 2011

Suroviny

400  g
1 ks
2,5 - 3 dcl
3 lyžice
1 lyžička
1 lyžička




Postup

  1. 1

    Do misky nasypem múku, droždie, cukor, soľ, olivový olej a vodu (nie všetku). Začnem miesiť (nie rukou!) a prilievam vodu podľa hustoty cesta. Vzniknúť by nám mal bochník, ktorý sa nelepí. Tento dáme kysnúť na 30 minút.

  2. 2

    Zatiaľ, čo cesto kysne, pripravíme si všetky ingrediencie, ktoré chceme dať na pizzu. Tú zavisí na každého chuti. Spodok pizze potieram paradajkovým pretlakom a na to nasypem oregano. Potom už podľa fantázie a chuti, ukladáme na pizzu šunku, anglickú slaninu, červenú cibuľu, mozzarellu, šapmiňóny, olivy a nakoniec zasypeme nastrúhaným syrom.

  3. 3

    Pizzu pečieme asi 20 minút na 200 stupňov.

Diskusia k receptu

jatanika
@lubica1 , no ja nikdy rukou nemiesim... to je len pre šikovné :-)) ... ja vždy na miesenie kysnutého cesta používam kuchynský robot ...
jojkap
No bud v kuchynskom robote ale toto zvyknem aj varechou premiesiť. Zo začiatku je to lepkavé, keď sa mi to spojí, tak potom to domiesim aj rukou.
nyrak
Ked je cesto lepkavé, treba si naolejovať trochu ruky a tak miešať.Takisto ak davame cesto na plech, pomôže naolejovat si ruky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia