Postup
-
1
Do misky nasypem múku, droždie, cukor, soľ, olivový olej a vodu (nie všetku). Začnem miesiť (nie rukou!) a prilievam vodu podľa hustoty cesta. Vzniknúť by nám mal bochník, ktorý sa nelepí. Tento dáme kysnúť na 30 minút.
- 2
Zatiaľ, čo cesto kysne, pripravíme si všetky ingrediencie, ktoré chceme dať na pizzu. Tú zavisí na každého chuti. Spodok pizze potieram paradajkovým pretlakom a na to nasypem oregano. Potom už podľa fantázie a chuti, ukladáme na pizzu šunku, anglickú slaninu, červenú cibuľu, mozzarellu, šapmiňóny, olivy a nakoniec zasypeme nastrúhaným syrom.
- 3
Pizzu pečieme asi 20 minút na 200 stupňov.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu