Foto: frezia68
Zdravšia, rýchla, rustikálna a celkom chutná. Nenašla som takú jednoduchú, tak možná niekto odkuká? Viem, že @Izabella 929 by aj z tejto torty urobila Zobraziť celý popisZdravšia, rýchla, rustikálna a celkom chutná. Nenašla som takú jednoduchú, tak možná niekto odkuká? Viem, že @Izabella 929 by aj z tejto torty urobila parádnu, mne stačila rustikálna. Ak nahradíte bezlepkové múky celozrnnou pšeničnou, tak upečiete podľa p. Magálovej.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
200 g strúhaná |
|
50 g |
|
50 g Farina |
|
100 g |
|
100 g mleté |
|
15 g posekané (na ozdobu) |
|
1 hrsť (namočené) |
|
podľa chuti |
|
1/2 bal |
|
1 KL |
|
štipka |
|
podľa chuti (na potretie) |
|
2 ks |
|
75 ml |
|
|
Postup
-
1
Budeme potrebovať toto a čo nie je na tácke, doložíme podľa návodu.
-
2
Trstinový cukor, vanilkový a vajíčka vyšľahám do peny, mne šľahal robot. Postupne som pridávala olej, múky s práškom do pečiva, štipku soli, mrkvu, orechy, namočené hrozienka, citrónovú kôru a na koniec posekanú čokoládu. Upiekla som v tortovej forme o rozmere 26 cm. Ak máte menšiu, bude torta vyššia. Piekla som na 180 °C asi 25 min. Korpus som potrela čerstvým marhuľovým džemom, posypala sekanými orechmi. A torta bola na stole do 45 min.
-
3
A tu je degustácia, krájaná ešte teplá. Fotky nie sú vydarené, je pološero, prší.
-
4
A pre radosť pridávam úlovok zo záhrady, kde za plotom majú Tatry:
-
5
Toť hľa :-)
-
6
Aj to som ulovila a tým končím :-)
odpustam ti :-))), ja som sem davala ineho, takze nic sa nedeje, ale tie Tatry nemam, tak aspon v niecom si vyhrala :-)
. Ja neobľubujem biele,tak pridávam rôzné múky,semienka.....
Vdaka za receptik uz je ulozeny na vyskusanie.