Bezlepková mrkvovo-orechová torta (fotorecept)

Autor receptu: frezia68

Zdravšia, rýchla, rustikálna a celkom chutná. Nenašla som takú jednoduchú, tak možná niekto odkuká? Viem, že @Izabella 929 by aj z tejto torty urobila parádnu, mne stačila rustikálna. Ak nahradíte bezlepkové múky celozrnnou pšeničnou, tak upečiete podľa p. Magálovej.

8
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Budeme potrebovať toto a čo nie je na tácke, doložíme podľa návodu.
  2. Trstinový cukor, vanilkový a vajíčka vyšľahám do peny, mne šľahal robot. Postupne som pridávala olej, múky s práškom do pečiva, štipku soli, mrkvu, orechy, namočené hrozienka, citrónovú kôru a na koniec posekanú čokoládu. Upiekla som v tortovej forme o rozmere 26 cm. Ak máte menšiu, bude torta vyššia. Piekla som na 180 °C asi 25 min. Korpus som potrela čerstvým marhuľovým džemom, posypala sekanými orechmi. A torta bola na stole do 45 min.
  3. A tu je degustácia, krájaná ešte teplá. Fotky nie sú vydarené, je pološero, prší.
  4. A pre radosť pridávam úlovok zo záhrady, kde za plotom majú Tatry:
  5. Toť hľa :-)
  6. Aj to som ulovila a tým končím :-)