Čerešňový koláč
Čerešňový koláč

Bezlepková čerešňová bublanina z panvičky

novalim - fotkanovalim, 2. júla 2021. Komerčný recept.
Bezlepková čerešňová bublanina z panvičky
Foto: novalim

Bublanina je stará klasika, ktorá nás nikdy neomrzí. Dá sa pripraviť takmer z každej múky a s rôznym ovocím. My sme tú našu Zobraziť celý popisBublanina je stará klasika, ktorá nás nikdy neomrzí. Dá sa pripraviť takmer z každej múky a s rôznym ovocím. My sme tú našu piekli trošku netradične v panvičke, ale ako každé leto tradične s čerešňami. Vyskúšajte si ju aj vy, určite vás táto verzia milo prekvapí.
Zdroj: www.novalim.sk

12
porcií
20 minút
príprava
30-35 minút
na 175 °C

Suroviny

400 g vykôstkované
z 1/2 citróna
150 g (+ 2 ČL naviac)
štipka
3 ks
135 g
2 ČL
štipka
200 ml
200 ml
1 PL
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Vykôstkované čerešne v miske premiešame s citrónovou šťavou, štipkou mletej škorice a 2 lyžičkami múky a dáme ich bokom.

  2. 2

    Vo veľkej mise vyšľaháme do svetlej peny všetky vajcia, krupicový cukor, vanilkový extrakt a soľ. Gumenou varechou jemne vmiešame preosiatu múku a potom postupne aj mlieko a smotanu. Vznikne nám pomerne riedke cesto.

  3. 3

    Na strednú priečku rúry položíme liatinovú panvicu (alebo takú, ktorá môže ísť do rúry) a rúru vyhrejeme na 175 °C. Keď je rúra vyhriata, vyberieme predohriatu panvicu.

  4. 4

    Teraz pracujeme veľmi rýchlo, ale opatrne, aby sme sa nepopálili. Do panvice dáme maslo a krúživými pohybmi ho rýchlo rozlejeme po panvici. Potom do nej vlejeme pripravené cesto a po celom povrchu poukladáme čerešne. Pečieme 30-35 minút dozlatista. Keď bublanina vychladne, posypeme ju práškovým cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia