Bezlepková čerešňová bublanina z panvičky
Foto: novalim
Bublanina je stará klasika, ktorá nás nikdy neomrzí. Dá sa pripraviť takmer z každej múky a s rôznym ovocím. My sme tú našu Zobraziť celý popisBublanina je stará klasika, ktorá nás nikdy neomrzí. Dá sa pripraviť takmer z každej múky a s rôznym ovocím. My sme tú našu
piekli trošku netradične v panvičke, ale ako každé leto tradične s čerešňami. Vyskúšajte si ju aj vy, určite vás táto verzia milo
prekvapí.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
400 g vykôstkované |
|
z 1/2 citróna |
|
150 g (+ 2 ČL naviac) |
|
štipka |
|
3 ks |
|
135 g |
|
2 ČL |
|
štipka |
|
200 ml |
|
200 ml |
|
1 PL |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Vykôstkované čerešne v miske premiešame s citrónovou šťavou, štipkou mletej škorice a 2 lyžičkami múky a dáme ich bokom.
- 2
Vo veľkej mise vyšľaháme do svetlej peny všetky vajcia, krupicový cukor, vanilkový extrakt a soľ. Gumenou varechou jemne vmiešame preosiatu múku a potom postupne aj mlieko a smotanu. Vznikne nám pomerne riedke cesto.
- 3
Na strednú priečku rúry položíme liatinovú panvicu (alebo takú, ktorá môže ísť do rúry) a rúru vyhrejeme na 175 °C. Keď je rúra vyhriata, vyberieme predohriatu panvicu.
- 4
Teraz pracujeme veľmi rýchlo, ale opatrne, aby sme sa nepopálili. Do panvice dáme maslo a krúživými pohybmi ho rýchlo rozlejeme po panvici. Potom do nej vlejeme pripravené cesto a po celom povrchu poukladáme čerešne. Pečieme 30-35 minút dozlatista. Keď bublanina vychladne, posypeme ju práškovým cukrom.
Tiež Čerešňový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu