Pohánková bábovka
Bezlepková bábovka z pohánkovej múky
Autor receptu: novalim
Ktorý koláč je najobľúbenejší medzi bezlepkáčmi? Predsa bezlepková bábovka. Receptov nájdete určite mnoho, tento náš v sebe kombinuje orieškovú chuť jemne pomletej pohánkovej múky s vlašskými orechami a štipkou mletej škorice. Jemná trená bábovka z prirodzene bezlepkových surovín si vás určite získa. Bez ohľadu na to, či ste bezlepkáči alebo lepkáči.
12 porcií |
25 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- V miske spolu miešame mäkké maslo a práškový cukor do krémova, postupne prišľahávame po jednom žĺtky.
- Pridáme pohánkovú múku Novalim zmiešanú s kypriacim práškom a škoricou, premiešame mixérom. Teraz pridáme mleté vlašské orechy a kukuričný škrob, mlieko alebo vodu a celú zmes ešte rýchlo premiešame mixérom.
- Napokon pomocou gumenej varechy vmiešame do cesta vyšľahané bielky.
- Cesto nalejeme do tukom vymastenej a bezlepkovou múkou vysypanej bábovkovej formy. Naša bezlepková bábovka sa piekla v dobre rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 35 minút.
- Upečenú bábovku sme nechali vychladnúť a pred podávaním sme ju zľahka posypali práškovým cukrom.