Pohánková bábovka

Bezlepková bábovka z pohánkovej múky

Autor receptu: novalim

Ktorý koláč je najobľúbenejší medzi bezlepkáčmi? Predsa bezlepková bábovka. Receptov nájdete určite mnoho, tento náš v sebe kombinuje orieškovú chuť jemne pomletej pohánkovej múky s vlašskými orechami a štipkou mletej škorice. Jemná trená bábovka z prirodzene bezlepkových surovín si vás určite získa. Bez ohľadu na to, či ste bezlepkáči alebo lepkáči.

12
porcií
25 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. V miske spolu miešame mäkké maslo a práškový cukor do krémova, postupne prišľahávame po jednom žĺtky.
  2. Pridáme pohánkovú múku Novalim zmiešanú s kypriacim práškom a škoricou, premiešame mixérom. Teraz pridáme mleté vlašské orechy a kukuričný škrob, mlieko alebo vodu a celú zmes ešte rýchlo premiešame mixérom.
  3. Napokon pomocou gumenej varechy vmiešame do cesta vyšľahané bielky.
  4. Cesto nalejeme do tukom vymastenej a bezlepkovou múkou vysypanej bábovkovej formy. Naša bezlepková bábovka sa piekla v dobre rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 35 minút.
  5. Upečenú bábovku sme nechali vychladnúť a pred podávaním sme ju zľahka posypali práškovým cukrom.