Bezé roláda s tvarohovou šľahačkou (fotorecept)

Autor receptu: alexdidi

Jednoduchá, rýchla, jemná roláda, ktorá vznikla postupnou kombináciou viacerých receptov. Výsledok?Nuž posúďte, najlepšie po ochutnaní. Škoda, že nejde poslať kúsok... Pre mňa je zvlášť výhodný pre zúžitkovanie vaječných bielkov, ktoré sa v kuchyni vždy nazbierajú(ak ich nechceme práve zmraziť).

12
porcií
20 minút
príprava
10 - 15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 200st.C a plech vyložíme papierom na pečenie alebo fóliou. Bielky šľaháme zo štipkou soli do riedkej peny, postupne pridávame cukor a vyšľaháme tuhý sneh(neprešľahať, aby cesto bolo nadýchané).
  2. Zľahka metličkou primiešame preosiatu múku a orechy.
  3. Cesto rozotrieme na fóliu(papier) a cez sitko poprášime práškovým cukrom. Pečieme 10-15minút(mne stačilo 10minút) do ružova. Ak cesto prepečieme, bude sa lámať.
  4. Upečené cesto preklopíme na podložk - utierku alebo papier na pečenie posypané práškovým cukrom, stiahneme fóliu a stočíme na dlhšej strane i s utierkou do rolády. Necháme vychladnúť.
  5. Šľahačku vymiešame do tuha. Do tvarohu primiešame cukor, vanilkový cukor, citrónovú šťavu a na záver zľahka šľahačku.
  6. Roládu rozbalíme, odstránime utierku a natrieme plnkou.
  7. Opäť stočíme do rolády.
  8. Zabalíme do alobalu alebo fólie a odložíme do chladu aspoň na hodinu. Pred podávaním poprášime práškovým cukrom alebo ináč ľubovoľne ozdobíme, krájame a papáme...