Benediktínske vajíčka - Benedictine Eggs fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 16. novembra 2010

Ked som robila v Sydney v restauracii, toto jedlo sme podavali na ranajky. Bolo velmi oblubene.

1
porcia
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

omacka:
125 g
4 ks
10 ml
10 ml
1 ks
na konecnu upravu:
1 ks
20 g
100 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Najprv si urobime Holandsku omacku. Cele cierne korenie si rozdrvime. Zalejeme octom a vodou. Dame na sporak a nechame prevriet. Maslo si rozpustime a zbavime ho mliecneho roztoku, takze nam zostane iba mastna cast.

    Benediktínske vajíčka - Benedictine Eggs (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misky si dame zltok a precedenu prevarenu vodu s octom a korenim. Hrniec s vodou si dame na kraj sporaka. Voda v nom nesmie vriet iba ma byt tepla. Na hrniec si polozime misku a zltok slahame, pokym nezhustne.

    Benediktínske vajíčka - Benedictine Eggs (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ked omacka zhustla odlozime ju zo sporaka. Velmi pomaly prilievame upravene maslo a stale slahame. Nakoniec este podla chuti posolime a okorenime. Mnozstvo omacky je na dve porcie.

    Benediktínske vajíčka - Benedictine Eggs (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Anglicku muffinu si rozrezeme napoly a otoustujeme. Pomazeme maslom.

    Benediktínske vajíčka - Benedictine Eggs (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na to ulozime platky sunky.

    Benediktínske vajíčka - Benedictine Eggs (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na sunku ulozime vajicka ktore sme rozbite uvarili vo vode.

    Benediktínske vajíčka - Benedictine Eggs (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vajicka polejeme Holandskou omackou a posypeme posekanou petrzlenovou vnatkou. Na chvilku dame zapiect pod gril.

    Benediktínske vajíčka - Benedictine Eggs (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Priprava vajicok; Do vacsieho hrnca dame varit vodu s lyzicou octu. Ked bude voda vriet, pomiesame ju, aby vznikol v jej prosdriedku otvor v tvare lievika. Do tohoto lievika opatrne vylejeme rozbite vajce. Vajce povarime 2-3 minuty.

Diskusia k receptu

ellinka51
Velmi popularne Australske ranajky....velmi casto je tam ale miesto sunky grilovany "bacon".
lucylee
@palokuchki vynikajúce, nepoznám, si ma veľmi potešila týmto receptom, určite vyskúšam, sú to typické raňajky v Austrálii?
jerica
@palokuchki tak tento recept vyskúšam !! Pre môjho Janka so šunkou , pre mňa len so syrom!! (KK)
julica
Tak s takouto holandskou omackou som sa este nestretla, skusim ju pripravit k ruzickovemu kelu, urcite, lebo doteraz som robila taku kalorickejsiu, tukovejsiu. Vdaka
palokuchki
@ellinka ja myslim ze s tou slaninou je ako kde. My sme to v tej restauracii podavali so sunkou a aj syn priniesol ten isty recept zo skoly. No nevadi kto ma rad slaninku urcite si ju moze dat. @lucylee v restauraciach je to velmi bezne na jedalnom listku. No skor si myslim, ze toto jedlo je viacej anglickeho povodu. @jerica dufam, ze vam bude chutit. @julica len daj pozor ked budes robit tu holandsku omacku, aby si nemala velmi horucu vodu nad ktorou to budes slahat.
babav
Poznam,robievam,je to pochutka a u nas velmi popularne jedlo
na "branch"!
egreska
aj ja poznam,je to výborné..omáčku mam aj ja v receptoch,super aj na šparglu :-))
evanaaa
Tá octovokorenená voda sa naleje do vajíčok už vychladnutá? Niekde jaj mám recept na podobnú omáčku ale som to nerobila, tak neviem.
tinca
holandská omáčka je výborná aj jedlo vyzerá lákavo v kombinácii s ňou
palokuchki
@evanaaa voda musi byt schladena na izbovu teplotu. Mala by mat rovnaku teplotu ako vajicka a tiez aj maslo musi byt schladene. Vsetkym vam dakujem za mile komenty.
palokuchki
@2010 tebe sa chcem tiez podakovat za koment. Dostala som ho na email 3krat, zvlastne je ze tu ho neni vidiet.
1288_1276494884 - profilový obrázok
oco
oco
Fotorecept je pekne krok po kroku urobený len či mám tiež tak šikovné ruky to teda neviem,ale skúsim
alexdidi
Holandskú omáčku mám rada, i keď takto na raňajky je to pre mňa novinka hodná vyskúšania, tak ako aj omáčka Tvojím spôsobom.Ja ju robím totiž s vínom.Celý recept vyzerá výborne...
sazuna
Aj tuna na NZ to je velmi popularne, skusala som to parkrat robit ale moj recept je omnoho kalorickejsi!!! Tiez je to mnam s grilovanym lososom. Urcite skusim aj tento recept :)
marienka44
@palokuchki , nenapisala si podrobne aj pripravu vajicok rozbitych vo vode. Voda je asi okyslena, aby sa zrazili bielkoviny. Neskusala som to, len som to videla robit v telke. :-)
evanaaa
Toto by som ja ocenila zlatou vareškou, niekedy si spravím, ale na olovrant, neraňajkujem.
cistinka
pripomenula si mi moje raňajky v Londýne...presne tak to aj vyzeralo




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia