Benediktínske vajíčka - benedict eggs

Autor receptu: renata83

Pôvodný recept pochádza z New Yorku - polovička anglického muffinu, pátok šunky, vajíčka do stratena, holandska omáčka. Ja som dnes spravila s lososom, tiez známe ako Eggs Atlantic, Eggs Hemingway alebo Eggs Royale.

2
porcie

Postup

  1. Najprv si pripravíme omáčku. V miske zmiešajte žĺtky a citrónovú šťavu, až kým sa objem nezdvojnásobí.
  2. V hrnci dajte zohriať vodu. Misku položte na hrniec a pokračujte v miešaní vajíčok. Dajte, ale pozor abý voda nevrela a nespravila sa vám praženica. Pridávajte maslo po častiach.
  3. Ak sa vám spraví moc hustá omáčka pred podávaním rozrieďte teplou vodou.
  4. Muffiny rozkrojte na polovice, trochu ztousujte. Natrite maslom.
  5. Dajte lososa na muffiny a spravte si poached eggs - vajíčka do stratena
  6. Dajte zovrieť v hrci vodu, pridajte ocot. Vajíčka, po jednom, pridávajte do vody a chvíľu povarte. Mne moc vojíčka nevyšli, aj keď som použila trik :-) dajte vajíčko do naberačky a pomaly ho vložte do vriacej vody s octom. Z druhého vajíčka som teda radšej spravila volské oko. Ale aj tak chutilo.
  7. Polejte vajíčka omáčkou, posýpte červenou paprikou alebo petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť. mňam roztečený žĺtok - presne ako ho mam rada
  8. Raňajky do postele, futbal v telke........ šťastný to chlap :-)))))))
  9. Ďalšie verzie: Eggs Blackstone - s plátkom paradajky Eggs Florentine - šunku nahraďte špenátom Irish Benedict - šunku nahraďte kúskom ťeľacieho mäsa Huevos Benedict - šunku nahraďte avokádom a polejte salsou a holandskou omáčou určite ich na internete najdete viac