Krémový zákusok

Benátsky sen (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Tento zákusok som piekla v roku 2013 ako začiatočníčka v pečení. Nebol pekný, ale na jeho chuť si dobre pamätám, takže tento Benátsky sen po 5 rokoch. Trošku som pozmenila suroviny.

20
porcií
60 minút
príprava
3x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv som si pripravila biele cesto. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Na konci miešania som pridala do cesta melónový likér. Múku, prášok do pečiva, sódu som zmiešala a preosiala do cesta a opatrne vareškou zľahka zamiešala. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a upravila. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekol sa 10 min.
  2. Pokiaľ sa piekol prvý korpus, pripravila som si cesto aj na druhý biely, ktorý som piekla tak ako prvý. Potom som pripravila aj kakaový, vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Na konci som pridala melónový likér. Múku, prášok do pečiva, sódu a kakao som zmiešala a preosiala do cesta. Opatrne som vareškou vmiešala a potom upravila, aby som mala cesto rovné.
  3. Všetky tri upečené korpusy som nechala chladiť na mriežke.
  4. Pripravila som si krém. V mlieku som vymiešala Zlaté klasy a uvarila som hustú kašu a nechala som ju vychladiť. Maslo s cukrom som vymiešala do peny a pridávala po lyžici vychladnutý puding.
  5. Napokon som do krému zamiešala nakrájané ovocie. Broskyne a pomaranč som nakrájala na malé kocky.
  6. Krém som rozdelila na 2 rovnaké časti a uložila do chladničky stuhnúť.
  7. Keď som mala všetko pripravené, zostavila som koláč. Na spodok som dala biely korpus, natrela som ho horúcim broskyňovým lekvárom.
  8. Na lekvár som natrela polovicu krému.
  9. Na krém som položila kakaový korpus a natrela som ho horúcim lekvárom.
  10. Na lekvár som natrela druhú polovicu krému.
  11. Zakryla som ho druhým bielym korpusom. Na vrch som položila papier na pečenie, dosku na krájanie a 3 kg múky a uložila na noc do chladničky.
  12. Druhý deň som vrchný korpus natrela horúcim lekvárom a pripravila som si šľahačku. Zo šľahačky som si odložila a pridala k nej kakao a týmto dom dozdobila zákusok.
  13. Zákusok som nakrájala horúcim nožom a odloženú kakaovú šľahačku som vložila do cukrárskeho vrecka a ozdobila. Prajem vám dobrú chuť.