Beef soté Viera
Autor receptu: zasazuza
Tento recept sa dedí v našej rodine už niekoľko generacií a moja mama ho doviedla k dokonalosti. Musim priznať, že je to istota, ktorá chutí všetkým. Dokonca aj kamarátom mojho syna, ktorí pochádzajú z celého sveta.
4 porcie |
15 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Na oleji si orestujeme na drobno nakrájanu cibuľku do zlatista, pridáme na tenké rezance nakrájane mäso a opečieme. Podlejeme vodou, poprášime červenou paprikou, pridáme soľ a korenie a dusime do mäkka.
- Medzitým si nakrájame na tenké plátky šampiňóny, uhorky na malé kocky a kápiu na slížiky.
- Keď je mäso úplne mäkké, pridáme šampiňóny a uhorky, všetky zvyšné ingrediencie a podusime cca 5 minút. Horčica nám šťavu trochu zahusti. Uplne na záver pridáme kápiu a necháme prejsť varom.
- Podávame s hranolkami a trochou tatarskej omáčky. Šťavou polejeme mäso len trochu, nie je dobré, vzhľadom na prílohu, aby to v nej veľmi plávalo. (Nebojte sa tejto zvláštnej kombinácie, je to naozaj vynikajúce.)