Bavorské parené buchty (fotorecept)

Autor receptu: garanco

Sladké, sladké, sladké až za ušami ! Takýto pocit máte po zjedení tejto pochúťky. Recept som objavila pred mnohými rokmi v kuchárskej knihe " Mirovaja kuchňa ", varievam ho odvtedy v pôvodnom znení pre potešenie rodiny, ale aj seba. Vám ho predkladám s titulkami.

4 - 6
porcie
120 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z prísad na kysnuté cesto vypracujeme hladké cesto, kým sa nezačne "nadúvať".
  2. Z cesta urobíme hneď knedlíčky, dáme ich na teplé miesto podkysnúť,
  3. kým nezväčšia svoj objem dvakrát /dnes mi akoby schválne tak nenakysli, robila som zo sušeného droždia, alebo neboli na dostatočnom teple/
  4. V širokom hrnci roztopíme maslo, pridáme cukor a zľahka ho skaramelizujeme, zalejeme mliekom, premiešame
  5. a knedlíčky uložíme husto na dno. Hrniec dobre zakryjeme, znížime teplotu a paríme ich 30minút. Pozor - hrniec nesmieme počas parenia odkrývať!
  6. Zatiaľ uvaríme riedky vanilkový krém - prípadne môžte urobiť aj šodó. Takto vyzerajú buchty v hrnci, karamel sa pretlačil na buchty a najlepší ostal na dne. / Maškrtníkom nedovoľte ísť k hrncu, vyjedia Vám karamel ! /