Batatové krokety

Batatové krokety s bezlepkovou strúhankou a rýchlym domácim kečupom

Autor receptu: novalim

Náš dnešný recept vám príde vhod aj ako hlavné jedlo, aj ako príloha.* Batatové krokety s našou bezlepkovou strúhankou sa hodia k akémukoľvek mäsovému pokrmu, ale môžete ich podávať aj samostatne so šalátom. My sme zvolili druhú variantu a s rýchlym domácim kečupom, ktorého prípravu zvládnu aj deti, chutili fantasticky.

2
porcie
70 minút
príprava
40 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Bataty v šupke uvaríme - ideálne na pare tak, aby boli zvonka mäkké a zvnútra ešte tvrdé. Trvá to na pare približne 20 minút. Necháme vychladnúť, potom ošúpeme a nastrúhame nahrubo. Postrúhané sladké zemiaky zmiešame s bylinkami a so strúhankou.
  2. Lyžicou odoberáme z batatovej zmesi a tvarujeme malé šulčeky. Tie poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme na 190 °C približne 40 minút. V polovici pečenia ich otočíme. Ak chceme, aby boli chrumkavejšie, na posledných 10 minút zvýšime v rúre teplotu na 200 °C. Pred podávaním necháme krokety aspoň 5 minút vychladnúť.
  3. Na kečup si zmiešame v miske všetky ingrediencie dohromady. Krokety podávame s miešaným listovým šalátom pokvapkaným citrónovou šťavou.
  4. Tip: Krokety môžeme pripraviť aj vysmážaním na rozpálenom oleji. Pred tým ich ale treba v strúhanke obaliť aj zvonka.