Batatové krokety
Batatové krokety s bezlepkovou strúhankou a rýchlym domácim kečupom
Autor receptu: novalim
Náš dnešný recept vám príde vhod aj ako hlavné jedlo, aj ako príloha.* Batatové krokety s našou bezlepkovou strúhankou sa
hodia k akémukoľvek mäsovému pokrmu, ale môžete ich podávať aj samostatne so šalátom. My sme zvolili druhú variantu a s
rýchlym domácim kečupom, ktorého prípravu zvládnu aj deti, chutili fantasticky.
2 porcie |
70 minút príprava |
40 minút na 190 °C |
Postup
- Bataty v šupke uvaríme - ideálne na pare tak, aby boli zvonka mäkké a zvnútra ešte tvrdé. Trvá to na pare približne 20 minút. Necháme vychladnúť, potom ošúpeme a nastrúhame nahrubo. Postrúhané sladké zemiaky zmiešame s bylinkami a so strúhankou.
- Lyžicou odoberáme z batatovej zmesi a tvarujeme malé šulčeky. Tie poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme na 190 °C približne 40 minút. V polovici pečenia ich otočíme. Ak chceme, aby boli chrumkavejšie, na posledných 10 minút zvýšime v rúre teplotu na 200 °C. Pred podávaním necháme krokety aspoň 5 minút vychladnúť.
- Na kečup si zmiešame v miske všetky ingrediencie dohromady. Krokety podávame s miešaným listovým šalátom pokvapkaným citrónovou šťavou.
- Tip: Krokety môžeme pripraviť aj vysmážaním na rozpálenom oleji. Pred tým ich ale treba v strúhanke obaliť aj zvonka.