Batatové brownies

Batatové brownies (fotorecept)

Autor receptu: stanci11

Neviem čo mi je, ale jedlo riešim v tomto letnom čase šalátmi, a keď už blbnúť v kuchyni väčšinou sú to pokusy o zdravšie pečenie. No a teda vajíčka na tisíc spôsobov, to mi tiež ide :D Ale späť k brownies, vyskúšala som recept od kamaráta, ktorý vedie dum-dlouhovekosti,,,a to s ľahkou nedôverou k batátom - ale keď sa dá piecť z repy, fazule a kdečoho možného, nemohla som neskúsiť. Recept už rozdávam po okolí, takže mal úspech ;) Preto som sa rozhodla pridať ho aj sem.

25 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Postup je pomerne jednoduchý - ako prvé som očistila batáty, nakrájala ich na kocky a uvarila som do mäkka.
  2. Po vychladnutí som ich prešupla do mixéra, 2 PL medu a kokosový olej (med som už viac nepridávala - podľa mňa netrebalo, ale to si každý môže dosladiť podľa chuti ;)). Vymixovala som všetko do hladka a premiestnila do misky, spolu so žĺtkami a sypkými surovinami.
  3. Vymiešaním vznikla pomerne tuhá zmes.
  4. Do tej som teda najskôr primiešala vyšľahané bielky.
  5. A až nakoniec jemne vmiesila nasekanú čokoládu. Vzhľadom na tuhosť cesta by cesta čokoláda → bielky nebola úplne možná :D
  6. Ochutnala som a spokojne preliala do sklenej misky - 31x23 cm (ak by bola menšia boli by browniesky vyššie a tak to aj urobím na druhý pokus). Rovnomerne som to rozotrela a šup do vyhriatej rúry.
  7. Piekla som 40-50 min na 180 stupňoch - vyberala som keď sa cesto začalo odliepať od krajov jenskej misy.
  8. Chuť? Silne cítiť kakao - čokoládu a pekne sa to doladí kokosom. Rozhodne zdravá varianta, ktorej vyskúšanie nebudete ľutovať :) A kocky v chladničke vydržali týždeň bez ujmy ;) (som si dala bobríka silnej vôle nezjesť to celé naraz).