Baranie rohy s čalamádou fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 17. septembra 2012

Papriku, ktorá ešte zostala na záhrade som všetkú pozbierala....roztriedila, také väčšie som použila na plnenie s červenou kapustou a zbytok, také mrňavé deformované som Zobraziť celý popisPapriku, ktorá ešte zostala na záhrade som všetkú pozbierala....roztriedila, také väčšie som použila na plnenie s červenou kapustou a zbytok, také mrňavé deformované som pokrájala na čalamádu...

40 minút
príprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Zbytky papriky-...

    Baranie rohy s čalamádou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    vytriedené papriky...

    Baranie rohy s čalamádou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pokrájala a nechala stáť 12 hod. zasypala soľou,cukrom a octom...pred plnením do pohárov som pridala prípravok na zaváranie 1 kávovú lyžičku, dobre premiešala...

    Baranie rohy s čalamádou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    uložila do pohárov..

    Baranie rohy s čalamádou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    zaliala nálevom v ktorom stála paprika 12 hod.

    Baranie rohy s čalamádou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    zatvorila..nesterilizovala som...dobrú chuť..

    Baranie rohy s čalamádou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

medovnicek
tie poháre sú nádherne farebné, teda Izabelka tvoju zásobenú komoru by som brala:)
stacy77777
ďalší z krásnych receptov, to by som sa zavďačila môjmu starkému, ten má rád baranie rohy, len tento rok na záhradke akosi zostali zakrpatené, neviem, čím to bolo, ale čosi vyšpekulujem... Pridávame do rubriky "zaváraniny", ktorú som si kôli tebe vytvorila, prajem ešte kopec dobrých nápadov
margaretka28
@Izabela , chcem sa opýtať, ako dlho Ti to vydrží, ked nesterilizueš? Nepokazí sa to a vydrží to normálne celú zimu?Alebo ich míňaš prvé?Lebo ma to láka, tie sterilizované čalamády zostanú po čase zmäknuté.
karolka
Sa Vám zavára, dievčatá, keď máte záhradky, môžem len "ticho závidieť"... . Je to krásne, určite aj dobré, ukladám.
izabella929
@margaretka28 , moja milá, tak isto ako sterilizované, nemaj obavu, keď je tam ten zavárací prostriedok nepokazí sa ti...)nie sú mäkké, práve včara som otvorila jeden malý pohár a všetko je v pohode...) dík za koment.-))
izabella929
@karolka , moja , nuž je to veru tak, že keď máme záhradu , máme aj starostí habadej.--)) najprv zasadiť, posiať, potom zalievať, lebo tento rok je bomba, už zase ani kvapka za 2 mesiace, takže je to námaha, ale je to moje vlastné, nestriekané, zdravé...viem, že toho tento rok zaváram veľa, ale minulý rok som nemala takú úrodu, takže nie každý rok je hojnosť...dík za milý komentár.-)
milamila
Ako vždy krásne naaranžované a u mňa uložené do KK, Izabelka chcem sa opýtať v akom pomere si dávala ocot, cukor? Ďakujem
izabella929
@milamila ,keď robím podľa maďarského receptu, tam je pomer koľko cukru, toľko octu..: čiže, pol litra octu a 500g. cukru soľ dávam vtedy, keď robím vrstvy a to asi 1 a pol lyžice...to záleží od toho, aké máte radi..vo všetkých mojich receptoch, ktoré pochádzajú z Maďarska sú napísané aj dávky cukru a octu...inak, zdalo by sa, že je to moc sladké, ale keď to postojí 12 hod. ten cukro ani nie je tak výrazný.-) ďakujem ti veľmi pekne za komentár.-))nech sa ti darí.-)
dajanca
Teda @izabella929 veď už pred dvomi týždňami si sa dušovala, že končíš so zaváraním... :-)) teba tuším naozaj zastavia len dva metre snehu v záhrade... :-))) inak perfektná čalamádka, ako vždy... hýri farbami... :-)
izabella929
@dajanca ,asi máš pravdu, lebo večer som zase zavarila krásnu kápiu, ale ju sem nedám, lebo už tu je...) dík za milý komentár.-))