Baranie mäso na spôsob diviny (fotorecept)
Autor receptu: marianne
Z knihy Dobrá kuchárka Márie Hájkovej. Takisto môžeme postupovať pri jahňacom mäse. Je výborné.
2-3 hod minút na 180-200 °C |
Postup
- Mala som pekné baranie stehno.
- Mäso dobre odblaníme, odstránime mastné časti a namočíme cez noc alebo na niekoľko hodín do kyslého mlieka.
- Mäso z kyslého mlieka vyberieme, osušíme obrúskom zo všetkých strán, osolíme a položíme na vymastený pekáč masťou. Mäso prešpikujeme cesnakom. Robím tak, že do trochy oleja pridám zmes korenín z čierneho korenia , postruhaného muškátového orieška, mletého feniklu, mletej rasce a potlčených klinčekov. Touto zmesou ponatieram mäso. A opäť necháme cez noc prejsť koreninami, ak sa ponáhľate, nemusíte. Pred pečením posypať nadrobno pokrájanou cibuľou.
- Druhý deň, podlejeme vodou, vložíme do rúry a za občasného podlievania vlastnou šťavou upečieme do mäkka. Podávame s prílohou podľa vlastného uváženia. My sme mali s chlebom a baranie rohy k tomu.