Banánové kocky fotorecept
Foto: Olinecka
Korpus bez múky s výbornou plnkou a banánmi. Pre malých aj veľkých.
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
7 ks |
|
7 PL |
|
4 PL |
|
1/2 bal. |
|
Plnka 1: | |
800 ml |
|
4 PL |
|
2 bal. |
|
podľa potreby |
|
5-6 ks väčšie |
|
250 g |
|
300-400 ml |
|
podľa chuti nastrúhaná |
|
na pokvapkanie korpusu (nemusí byť) |
|
z 1/2 citróna ( na pokvapkanie banánov) |
|
na dokončenie nastrúhaná |
|
Postup
-
1
Pripravíme si ingrediencie na cesto.
-
2
Bielky, cukor práškový vyšľaháme na tuhý sneh, postupne pridávame žĺtky a nakoniec kakao zmiešané s práškom do pečiva, premiešame. Plech 30 x 40 cm vyložíme papierom na pečenie, rovnomerne rozotrieme cesto. Rúru predhrejeme na 190 stupňov, pečieme 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
-
3
Nachystáme ingrediencie na plnku.
-
4
Pokiaľ pečieme korpus, uvaríme hustý puding z mlieka, cukru a pudingovych práškov, ktorý necháme trochu vychladnúť. Vychladnuté cesto dáme na pracovnú dosku, stiahneme papier na pečenie, boky upravíme. Pudingovu plnku vylejeme na korpus, ktorý sme trochu pokvapkali mliekom nie veľmi, aby korpus nerozmokol. Iba preto, aby držala plnka a neodliepala sa. Poukladame piškóty plochou stranou nahor.
-
5
Vyšľaháme si smotanu s mascarpone, primiešame nastrúhanú čokoládu.
-
6
Plnku (asi 1/3) natrieme na piškóty, banány prekrojíme pozdĺžne, ukladáme vedľa seba, pokvapkáme citrónovou šťavou.
-
7
Rovnomerne rozotrieme zbytok šľahačkovej plnky, posypeme nastrúhanou čokoládou. Dáme stuhnúť do chladničky. Nemusime sa báť, že piškóty budú tvrdé. Dobrú chuť.
Musím posunúť neveste ;-)
Výborný koláčik si upiekla.
P.S. @Olinecka vždy obdivuji velká bílá vajíčka v tvých receptech, magicky mě přitahují.
Pokvapkáme mliekom až po odstránení papiera na pečenie.Korpus je jemný a tak vrch olúpať nejde,potrhal by sa.Dakujem za komentár.
Vajíčka mám domáce ďakujem za krásne slová.
Len posuň recept a pečte vychutnajte si vynikajúci koláčik, ďakujem.
Mýliš sa nenosia na rukách,ale ja to robím s radosťou.
Ďakujem
ale v tomto recepte je korpus bez múky/pri múčnych korpusoch to robím aj ja/ , piekla som už taký korpus bez múky a naozaj si ani ja neviem predstaviť stiahnuť z toho kožku...