Banánové brownies bez múky s jahodovým krémom
Foto: siuuu
Banánové brownies som chcela vyskúšať už dávnejšie a keďže nám opäť zvýšili príliš dozreté banány - až dnes prišiel jeho
čas. Nakoniec som Zobraziť celý popisBanánové brownies som chcela vyskúšať už dávnejšie a keďže nám opäť zvýšili príliš dozreté banány - až dnes prišiel jeho
čas. Nakoniec som zvolila takú zdravšiu verziu - bez múky. Inšpirovala som sa receptom z webu ale brownies som doplnila
jednoduchým jahodovým krémom a jahodovo-rebarborovým rozvarom, ktoré mu dodali šmrnc - inak by pre mňa bol tento
koláčik chuťovo nevýrazný. Korpus je vláčny a krehký, do ruky sa chytiť nedá, ale koláčik nie je presladený ako klasické
brownies, čo oceňujem.
Zdroj: internet + vlastné doplnenia
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Brownies: | |
2 ks |
|
200 g |
|
50 g |
|
2 ks |
|
150 g |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1 PL |
|
100 ml |
|
Krém: | |
300 g |
|
1 PL |
|
100 ml |
|
2-3 PL |
|
Postup
-
1
Horkú čokoládu som rozpustila nad parou. Banány som popučila vidličkou, pridala som k nim roztopenú čokoládu, vajíčka, smotanu a nakoniec suché suroviny - cukor, mandľovú múku, kakao, prášok do pečiva a škrob. Ručne varechou som všetko zľahka vymiešala na kompaktnú nadýchanú hmotu.
- 2
Menší pekáč (cca 25 x 30 cm) som vyložila papierom na pečenie, rovnomerne som rozotrela cesto a piekla som 30 minút v rúre zohriatej na 180 °C. Nechala som vychladnúť a natrela som krémom, ktorý som pripravila tak, že som jednoducho zmixovala všetky suroviny.
- 3
Rozvar som pripravila tak, že som rozvarila pokrájané jahody, rebarboru s trochou hnedého cukru a kvapkou vody a túto zmes som zredukovala na taký akoby trošku redší džem.
Tiež brownies:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Myslím že áno, ja keď nemám šľahačku dávam buď smotanu na varenie alebo kokosovú smotanu a je to v pohode.
Ďakujem milá Haji ... myslela som, že v ceste bude viac cítiť banány, ale vôbec ich nebolo cítiť ... taký chuťovo jemný koláčik to je.