Banánové brownies
Banánové brownies

Banánové brownies bez múky s jahodovým krémom

siuuu - fotkasiuuu, 23. mája 2020
Banánové brownies bez múky s jahodovým krémom
Foto: siuuu

Banánové brownies som chcela vyskúšať už dávnejšie a keďže nám opäť zvýšili príliš dozreté banány - až dnes prišiel jeho čas. Nakoniec som Zobraziť celý popisBanánové brownies som chcela vyskúšať už dávnejšie a keďže nám opäť zvýšili príliš dozreté banány - až dnes prišiel jeho čas. Nakoniec som zvolila takú zdravšiu verziu - bez múky. Inšpirovala som sa receptom z webu ale brownies som doplnila jednoduchým jahodovým krémom a jahodovo-rebarborovým rozvarom, ktoré mu dodali šmrnc - inak by pre mňa bol tento koláčik chuťovo nevýrazný. Korpus je vláčny a krehký, do ruky sa chytiť nedá, ale koláčik nie je presladený ako klasické brownies, čo oceňujem.
Zdroj: internet + vlastné doplnenia

12-15
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Brownies:
2 ks
200 g
50 g
2 ks
150 g
1 ČL
1 ČL
1/2 ČL
1 PL
100 ml
Krém:
300 g
1 PL
100 ml
2-3 PL




Postup

  1. 1

    Horkú čokoládu som rozpustila nad parou. Banány som popučila vidličkou, pridala som k nim roztopenú čokoládu, vajíčka, smotanu a nakoniec suché suroviny - cukor, mandľovú múku, kakao, prášok do pečiva a škrob. Ručne varechou som všetko zľahka vymiešala na kompaktnú nadýchanú hmotu.

  2. 2

    Menší pekáč (cca 25 x 30 cm) som vyložila papierom na pečenie, rovnomerne som rozotrela cesto a piekla som 30 minút v rúre zohriatej na 180 °C. Nechala som vychladnúť a natrela som krémom, ktorý som pripravila tak, že som jednoducho zmixovala všetky suroviny.

  3. 3

    Rozvar som pripravila tak, že som rozvarila pokrájané jahody, rebarboru s trochou hnedého cukru a kvapkou vody a túto zmes som zredukovala na taký akoby trošku redší džem.

Diskusia k receptu

haji
Zajímavý koláčik, o chuti nepochybuji, s radostí bych ochutnala. Krásné foto!
1x siuuu
martinat
Vyzera to lakavo. Myslis ze by som mohla tu smotanu nahradit rastlinnym mliekom? Dakujem.
2x siuuu a haji
siuuu
@martinat (25.5.2020 03:05)

Myslím že áno, ja keď nemám šľahačku dávam buď smotanu na varenie alebo kokosovú smotanu a je to v pohode.
1x haji
siuuu
@haji (24.5.2020 19:33)

Ďakujem milá Haji ... myslela som, že v ceste bude viac cítiť banány, ale vôbec ich nebolo cítiť ... taký chuťovo jemný koláčik to je.
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia