Banánové brownies

Banánové brownies bez múky s jahodovým krémom

Autor receptu: siuuu

Banánové brownies som chcela vyskúšať už dávnejšie a keďže nám opäť zvýšili príliš dozreté banány - až dnes prišiel jeho čas.* Nakoniec som zvolila takú zdravšiu verziu - bez múky. Inšpirovala som sa receptom z webu ale brownies som doplnila jednoduchým jahodovým krémom a jahodovo-rebarborovým rozvarom, ktoré mu dodali šmrnc - inak by pre mňa bol tento koláčik chuťovo nevýrazný. Korpus je vláčny a krehký, do ruky sa chytiť nedá, ale koláčik nie je presladený ako klasické brownies, čo oceňujem.

12-15
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Horkú čokoládu som rozpustila nad parou. Banány som popučila vidličkou, pridala som k nim roztopenú čokoládu, vajíčka, smotanu a nakoniec suché suroviny - cukor, mandľovú múku, kakao, prášok do pečiva a škrob. Ručne varechou som všetko zľahka vymiešala na kompaktnú nadýchanú hmotu.
  2. Menší pekáč (cca 25 x 30 cm) som vyložila papierom na pečenie, rovnomerne som rozotrela cesto a piekla som 30 minút v rúre zohriatej na 180 °C. Nechala som vychladnúť a natrela som krémom, ktorý som pripravila tak, že som jednoducho zmixovala všetky suroviny.
  3. Rozvar som pripravila tak, že som rozvarila pokrájané jahody, rebarboru s trochou hnedého cukru a kvapkou vody a túto zmes som zredukovala na taký akoby trošku redší džem.