Banánové brownies
Banánové brownies bez múky s jahodovým krémom
Autor receptu: siuuu
Banánové brownies som chcela vyskúšať už dávnejšie a keďže nám opäť zvýšili príliš dozreté banány - až dnes prišiel jeho
čas.* Nakoniec som zvolila takú zdravšiu verziu - bez múky. Inšpirovala som sa receptom z webu ale brownies som doplnila
jednoduchým jahodovým krémom a jahodovo-rebarborovým rozvarom, ktoré mu dodali šmrnc - inak by pre mňa bol tento
koláčik chuťovo nevýrazný. Korpus je vláčny a krehký, do ruky sa chytiť nedá, ale koláčik nie je presladený ako klasické
brownies, čo oceňujem.
12-15 porcií |
15 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Horkú čokoládu som rozpustila nad parou. Banány som popučila vidličkou, pridala som k nim roztopenú čokoládu, vajíčka, smotanu a nakoniec suché suroviny - cukor, mandľovú múku, kakao, prášok do pečiva a škrob. Ručne varechou som všetko zľahka vymiešala na kompaktnú nadýchanú hmotu.
- Menší pekáč (cca 25 x 30 cm) som vyložila papierom na pečenie, rovnomerne som rozotrela cesto a piekla som 30 minút v rúre zohriatej na 180 °C. Nechala som vychladnúť a natrela som krémom, ktorý som pripravila tak, že som jednoducho zmixovala všetky suroviny.
- Rozvar som pripravila tak, že som rozvarila pokrájané jahody, rebarboru s trochou hnedého cukru a kvapkou vody a túto zmes som zredukovala na taký akoby trošku redší džem.