Balatonské domino kocky

Autor receptu: lilijanyikova

keďže mojou najobľúbenejšou činnosťou po ťažkom týždni v škole, po úspešne ukončenej skúške, po náročnej brigáde je pečenie, kade chodím tade zbieram recepty, aby som mohla svojich blízkych prekvapiť vždy s niečím novým a originálnym. takto som po návšteve tety na Balatone v Maďarsku prišla domov nielen s bronzovo hnedou pokožkou ale aj s novým receptom na zákusok, ktorý Vám vydrží chutný a pekný aj počas letných horúčav.

8
porcií
120 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme preosiatu múku, vodu , olej , kakao, pridávame vyšľahané bielka a kypriaci prášok. pečieme na vymastenom a múkou posypanom plechu (40*40 cm ) pri teplote 200 C.
  2. na upečený a vychladený korpus dáme lekvár
  3. na lekvárom potretú piškotu nanesieme druhu plnu, ktorá sa pripraví vymiešaním orechov s cukrom a s tolko vody ,aby sa to dalo natierať
  4. podla návodu si pripravíme marcipán, vyvalkame ho na cukrom posypanej doske a nanesieme na celý povrch pečiva, necháme v chladničke
  5. po hodine chladenia rozkrájame na uhladne kocky a našikmo namáčame v čokoláde. necháme čokoládu stuhnuť a prajem Vám dobrú chuť !