Baklažán
Baklažány ako hríby
Autor receptu: cukinka
Baklažány sú úžasná zelenina, z ktorej možno pripraviť naozaj skvelé jedlá. Toto je ďalší vynikajúci recept na ich prípravu a nie je
len veľmi chutný, ale aj lacný a sýty.
2 porcie |
60 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Umyté baklažány zbavíme stopky a nakrájame na kocky. Vajíčka rozšľaháme v miske.
- Zatiaľ nič nesolíme!!! Baklažány dobre premiešame s vajíčkami (najlepšie rukou) a necháme 1 hodinu prikryté odstáť v chladničke. Za tento čas úplne vpijú do seba vajíčka.
- Rozpálime si panvicu, pridáme 2 - 3 PL slnečnicového oleja a vložíme naň baklažány a cibuľu nakrájanú na drobno. Všetko dobre zamiešame a opekáme na strednom ohni 15 - 20 minút. Sem tam premiešame. Krátko pred dokončením osolíme a okoreníme.
- Hotovo. Podávame samotné, alebo so zeleninou či s chlebom, obilninou a podobne. Je to veľmi chutné a šťavnaté jedlo.