Baklažán

Baklažány ako hríby

Autor receptu: cukinka

Baklažány sú úžasná zelenina, z ktorej možno pripraviť naozaj skvelé jedlá. Toto je ďalší vynikajúci recept na ich prípravu a nie je len veľmi chutný, ale aj lacný a sýty.

2
porcie
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Umyté baklažány zbavíme stopky a nakrájame na kocky. Vajíčka rozšľaháme v miske.
  2. Zatiaľ nič nesolíme!!! Baklažány dobre premiešame s vajíčkami (najlepšie rukou) a necháme 1 hodinu prikryté odstáť v chladničke. Za tento čas úplne vpijú do seba vajíčka.
  3. Rozpálime si panvicu, pridáme 2 - 3 PL slnečnicového oleja a vložíme naň baklažány a cibuľu nakrájanú na drobno. Všetko dobre zamiešame a opekáme na strednom ohni 15 - 20 minút. Sem tam premiešame. Krátko pred dokončením osolíme a okoreníme.
  4. Hotovo. Podávame samotné, alebo so zeleninou či s chlebom, obilninou a podobne. Je to veľmi chutné a šťavnaté jedlo.