Pečený baklažán
Baklažánový strapec
Autor receptu: juvara
Rada pozerám na youtube rôzne recepty. A veľmi sa mi páčil recept na pečený baklažán, ktorý bol trošičku inak nakrájaný.
2 porcie |
5 minút príprava |
25 minút na 200 °C |
Postup
- Baklažány umyjeme a olúpeme. Stopku ponecháme. Ja som jeden ošúpala úplne a na druhom som nechala pásiky šupky. Nakrájame baklažán na plátky tak, že stopku neprerežeme, ale vytvoríme strapec.
Cibuľu očistíme prekrojíme na polky, nakrájame na vrchu ako hviezdičku.
- Nasolíme, uložíme na naolejovany plech, pokvapkáme olejom aj na vrchu.
Pečieme cca 25 minút na 200 stupňoch, ale sledujeme! Počas pečenia prevártime, aby sa prepiekol baklažán z oboch strán - ja som tie poloprepečené strapce trochu pri otočení rozprestrela, aby sa to rovnomernejšie prepieklo.
- Ak máte radšej prepečenejšie, pečte dlhšie :)
My sme to mali s hummusom, nemám ale odfotené.
Ako prílohu si viem predstaviť aj jogurtový dresing s drobno nakrájanými zeleninkami a bylinkami, cesnakom - výborné osvieživé na leto.
Dobrú chuť!