Pečený baklažán

Baklažánový strapec

Autor receptu: juvara

Rada pozerám na youtube rôzne recepty. A veľmi sa mi páčil recept na pečený baklažán, ktorý bol trošičku inak nakrájaný.

2
porcie
5 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Baklažány umyjeme a olúpeme. Stopku ponecháme. Ja som jeden ošúpala úplne a na druhom som nechala pásiky šupky. Nakrájame baklažán na plátky tak, že stopku neprerežeme, ale vytvoríme strapec. Cibuľu očistíme prekrojíme na polky, nakrájame na vrchu ako hviezdičku.
  2. Nasolíme, uložíme na naolejovany plech, pokvapkáme olejom aj na vrchu. Pečieme cca 25 minút na 200 stupňoch, ale sledujeme! Počas pečenia prevártime, aby sa prepiekol baklažán z oboch strán - ja som tie poloprepečené strapce trochu pri otočení rozprestrela, aby sa to rovnomernejšie prepieklo.
  3. Ak máte radšej prepečenejšie, pečte dlhšie :) My sme to mali s hummusom, nemám ale odfotené. Ako prílohu si viem predstaviť aj jogurtový dresing s drobno nakrájanými zeleninkami a bylinkami, cesnakom - výborné osvieživé na leto. Dobrú chuť!