Baklažánové vejáre

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 170 °C

Postup

  1. Pekáč pokvapkáme olivovým olejom. Z baklažánov odkrojíme stopky a pozdĺžne ich prekrojíme na polovicu. Každú polovicu položíme reznou stranou nadol a nožom ju nakrojíme na plátky tak, aby na jednom konci zostali vcelku. Vejáre poukladáme do pekáča a medzi jednotlivé plátky baklažánu vkladáme striedavo plátky cibule, paradajky a papriky.
  2. Zvyšnú zeleninu poukladáme do medzier medzi vejáre. Pokvapkáme všetko olivovým olejom, balzamikom, posypeme soľou, troškou cukru, mletým čiernym korením a podlejeme vínom. Pekáč prikryjeme alobalom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 stupňov Celzia na pol hodiny.
  3. Potom alobal odstránime a pečieme ešte minimálne pol hodiny alebo kým sa zelenina poriadne neprepečie. Ak treba, ku koncu teplotu v rúre zvýšime, aby zelenina očervenela.