Baklažánové vejáre
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
60 minút na 170 °C |
Postup- Pekáč pokvapkáme olivovým olejom. Z baklažánov odkrojíme stopky a pozdĺžne ich prekrojíme na polovicu.
Každú polovicu položíme reznou stranou nadol a nožom ju nakrojíme na plátky tak, aby na jednom konci zostali
vcelku. Vejáre poukladáme do pekáča a medzi jednotlivé plátky baklažánu vkladáme striedavo plátky cibule, paradajky a papriky.
- Zvyšnú zeleninu poukladáme do medzier medzi vejáre. Pokvapkáme všetko olivovým olejom, balzamikom, posypeme soľou, troškou cukru, mletým čiernym korením a podlejeme vínom. Pekáč prikryjeme alobalom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 stupňov Celzia na pol hodiny.
- Potom alobal odstránime a pečieme ešte minimálne pol hodiny alebo kým sa zelenina poriadne neprepečie. Ak treba, ku koncu teplotu v rúre zvýšime, aby zelenina očervenela.
|