Baklažánové ufo

Autor receptu: bublika

strašne prší tak som si musela nejak navodiť letnú atmošku :) fotila som ešte na plechu lebo ináč by som nemala šancu :D

Postup

  1. baklažán si nakrájame na tenké kolieska (cca 1 cm) a posolíme z oboch strán.dáme ich odstáť asi na 15 minút aby pustili prebytočnú šťavu a zmäkli. zatiaľ si roztlačíme 2-3 strúčiky cesnaku a zalejeme ich olivovým olejom (olej počas tých pár minút chytí cesnakovú chuť).
  2. po cca 15 minútach baklažánové kolieska opláchneme vodou a osušíme papierovými utierkami.naskladáme ich na plech(môžeme ho trošku potrieť tým olivovým olejom aby sa nám kolieska neprilepili). baklažánpové kolieska potrieme cesnakovým olejom, na to rozdrobíme syr feta (alebo jemu podobný), na syr poukladáme na polovičku rozkrojené cherry paradajky.
  3. kto chce môže tam prihodiť aj zopár olív ale myslím, že to už by bolo moc slané. ak treba dochutíme soľou. pridáme korenie, bylinky a na vrch dáme trochu strúhaného parmazánu.
  4. vložíme do vyhriatej trúby a pečieme kým sa syr/syry nerozpustia (ja som dala na 200 stupňov cca 20 minút). záleží aj od hrúbky nakrájaných koliesok.
  5. dobrú chuť