Baklažánové lodičky zapečené

Autor receptu: alena45

Všade samé zvončeky - napadá mi film o Vianociach, ale teraz v lete - všade samé paradajky. Už som si chcela od nich odpočinúť, tak som na nete našla recept, jednoduchý, s klasickou plnkou.

3
porcie
60 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Baklažány prekrojíme na polovice a dáme do osolenej vriacej vody. Varíme cca 15 minút na miernom plameni, počas varenia ich opatrne obrátime.
  2. Pečivo, ja som mala žemle, som pokrájala na kocky, zaliala mliekom a behom varenia baklažánov som pripravila ďalšie suroviny : postrúhala som syr (Gouda a Niva) , pretlačila cesnak, nasekala bylinky (mala som bazalku a tymián).
  3. Uvarený baklažán som vybrala z vody na tanier, uložila šupkou hore, aby trochu odkvapkal a dala som trochu vychladnúť len toľko, aby sa s ním dalo pracovať. Do misky som lyžicou vydlabala vnútro baklažánu, tak, aby z kože zostala lodička. Ak je trochu tuhší, tak ho ešte na doske nasekáme nahrubo.
  4. V miske rukami zmiešame vnútro baklažánu, trochu ho prstami rozmačkáme, syr, vajcia, vymačkané žemle, cesnak, bylinky, soľ a korenie a naplníme lodičky z baklažánu. Zvyšok plnky som zabalila do alobalu a priložila k baklažánom.
  5. Baklažánové lodičky uložíme na plech s papierom a dáme zapiecť cca na 25 minút na 200 stupňov. Podávame so zeleninovým šalátom, my však máme radi zemiakovú kašu ku všetkému. Tú som posypala na masle opraženým cesnakom. Dobrú chuť !