Baklažánové chow mein (fotorecept)

Autor receptu: tinca

Mám veľmi rada tieto ázijské rezance, vždy ich mám v zásobe a robím si ich s rôznymi obmenami. Dnes boli s baklažánom a zeleninou.

3
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Nachystáme si všetky suroviny, koreniny a dochucovadlá. Baklažán umyjeme, pokrájame na kocky,tiež zázvor a stonkový zeler, mrkvu na hrubšom strúhadle, cesnak a chilli papričky na drobno a rajčinky na štvoro.
  2. Pripravíme si ázijské rezance chow-mein podľa návodu. Nakoľko sú instantné, namočíme ich na 4 minúty do horúcej osolenej vody, kde pridáme trošku oleja. Rezance kupujem v Lídli, keď je ázijský týždeň.
  3. Vo wok panvici zohrejeme olej, pridáme zázvor, cesnak, chilli papričku, mrkvu, stonkový zeler a potom baklažán. Pridáme kari korenie, mletú rascu cukor a zeleninu, restujeme tak na skus.Nakoniec pridáme cherri rajčiny, ktoré už dlho nerobíme. Zmes osolíme a dochutíme sójovou omáčkou.
  4. Celkom nakoniec pridáme rezance, ktoré krátko opražíme za občasného prehodenia so zeleninou. Pridáme čerstvú vňaťku, najlepšie sa hodí koriander alebo petržlen. Ja som nemala koriander, tak som dala pažítku.
  5. Želám dobrú chuť!