Foto: lusinkab
Mala som v chladničke jeden a pol baklažánu a tak som rozmýšľala čo s ním a keďže v tomto počasí sa mi okolo hrncoch Zobraziť celý popisMala som v chladničke jeden a pol baklažánu a tak som rozmýšľala čo s ním a keďže v tomto počasí sa mi okolo hrncoch veľmi stáť nehce tak som to vyriešila takto. Niečo podobné som jedla už dávnejšie u jednej známej tak čo chladnička mala a dala vznikol tento recept. Neviem či to je presne nátierka,dip alebo niečo iné ale k domácim slaným Knäckebrot od @Iva63 sa to veľmi hodilo.
Postup
-
1
Baklažán poriadne opláchneme a necháme vyschnúť, tak ako je v celku ho dáme na plech vložíme pod gril alebo najvyššiu teplotu akú máme v rúre a necháme piecť cca 45 minút alebo kým sa nám vrch úplne nevysuší ......
-
2
......po upečení ho necháme postáť na plechu aspoň 10 minút pred tým ako s ním začneme ďalej manipulovať ......
-
3
.... Po 10 minútach ho opatrne rozrežeme na polovicu a necháme úplne vychladnúť....
-
4
..... Pomocou lyžice vydlabeme celé vnútro a dáme do misky a popučíme vydličkou. Pridáme nasekanú chilli papričku,jarnú cibuľku ( ja som použila len konce z dvoch), na drobno nasekaný cesnak, olivový olej, citrónovú šťavu, natrháme lístky z bazalky, osolíme a okoreníme podľa chuti ( ja som pridala 1 KL na hrubo mletého čierneho korenia a 1/2 morskej soli ) ......
-
5
.... všetko poriadne premiešame a dáme aspoň na pol hodinu do chladničky aby sa prepojili všetky chute a môžme podávať. Ja som zvolila slané keksíky ktoré som dala piecť kým sa baklažán chladil a k tomu už len pohár vínka a zdravá večera je na svete.
-
6
..... z tohto množstva mi vyšla jedna 640 ml nádoba. Krásny dníček všetkým prajem.
Diskusia k receptu