Baklažán plnený rajčinami (bezmäsité)
Autor receptu: eraserhead
žiaľ ani toto jedlo nemožno označiť za Cruelty free
5 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Väčší baklažán prekrojíme na 4-5 časti, vnútro vydlabeme nie však úplne (treba vytvoriť také poháriky). Rajčiny nakrájame na malé kocky (polovicu si odložíme bokom) pridáme nasekané vnútro baklažánu, soľ, čerstvo pomleté korenie,olej a natrhanú bazalku..
- Rukami dôkladne pomačkáme a naplníme baklažány ktoré sme zvnútra posolili. Dáme na panvicu a okolo pridáme zvyšok rajčín. Panvicu zakryjeme a na miernom ohni upravujeme asi 40 minút v závislosti od veľkosti.
- Baklažán nie je potrebné zvlášť soliť a nechať vypotiť. ...........pointu možno nájsť v mojom profile, kliknutím na rovnaký obrázok ako je obrázok tohto receptu