Baklažán plnený rajčinami (bezmäsité)

Autor receptu: eraserhead

žiaľ ani toto jedlo nemožno označiť za Cruelty free

5 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Väčší baklažán prekrojíme na 4-5 časti, vnútro vydlabeme nie však úplne (treba vytvoriť také poháriky). Rajčiny nakrájame na malé kocky (polovicu si odložíme bokom) pridáme nasekané vnútro baklažánu, soľ, čerstvo pomleté korenie,olej a natrhanú bazalku..
  2. Rukami dôkladne pomačkáme a naplníme baklažány ktoré sme zvnútra posolili. Dáme na panvicu a okolo pridáme zvyšok rajčín. Panvicu zakryjeme a na miernom ohni upravujeme asi 40 minút v závislosti od veľkosti.
  3. Baklažán nie je potrebné zvlášť soliť a nechať vypotiť. ...........pointu možno nájsť v mojom profile, kliknutím na rovnaký obrázok ako je obrázok tohto receptu