Baklažán, miso a hrachové výhonky (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Postup

  1. Baklažán dôkladne umyjeme a nakrájame na hrubšie kolieska.
  2. Kolieska baklažánu rozložíme na plech, pokvapkáme lyžicou oleja a v rúre vyhriatej na 200°C pečieme 15 minút. V polovici pečenia baklažán otočíme.
  3. Miso, ryžový ocot, saké, cukor a 2KL sójovej omáčky zmiešame v malom hrnčeku, privedieme k varu a ihneď odstavíme.
  4. Pripravenú pastu rozdelíme na baklažán a v rúre vyhriatej na 230°C necháme miso pastu skaramelizovať.
  5. Hrachové výhonky opláchneme a osušíme.
  6. Cesnak nakrájame nadrobno a vo woku opražíme.
  7. Pridáme hrachové výhonky, sójovú omáčku premiešame a po 2 - 3 minútach odstavíme.
  8. Na baklažán uložíme hrachové výhonky a dozdobíme čili papričkou a surovými výhonkami. Inšpirácia: http://www.tastespotting.com/features/caramelized-miso-eggplant-with-purple-barley