Tento koláč sme zdedili asi od turkov. Je výborný pre tých čo milujú ozaj sladké.
10
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Vymiešame vajcia a 300g cukra, pridáme jogurt, olej a prášok do pečiva. Orechy idú mleté. Každý plát cesta polejeme s trochou polevy. Orechy si rozdelíme na tri časti a ked položíme tri-štyri pláty, posypeme orechami. Orechami posýpame ešte dva krát a na vrchu majú byť 2-4 pláty. Pred pečením pokrájame na štvorce asi šesť krát šesť a ešte každý štvorec na trojuholníky. Pečieme.
-
2
Kým sa pečie uvaríme si 400g cukra s vodou, iba prevaríme a vychladíme. Upečenú baklavu polejeme vychladenou polevou. Pečieme jeden deň vopred aby sa dobre upilo.
Ja robim baklavu podla tohto receptu....
orechy, aj potom koľko zostalo tri lebo štyri ešte poskladať.
A polieva sa každá.
Suseda, pani učiteľka, sťažuje sa susedovi že jej je počas prázdnin
nudno, len polihuje...Sused sa pýta, a čo Miško, to akože manžel.
Ona že Miško nič. Tak mu urob baklavu a uvidíš čo bude...
( aj vaše orechy majú taký účinok? )
Príbeh je pravdivý, z môjho susedstva.
robiť baklavu pridám aj tam fotky.