Bábovka z mletého mäsa

Autor receptu: gombicka94

Tento recept som videla nedávno v kuchárskej relácii na prime, troška som ho upravila a pripravila. Bol úžastný

12
porcií
45 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Postup

  1. množstvo surovín závisí od veľkosti bábovkovej formy. Tieto suroviny sú určené pre malú štandardnú formu.
  2. Kapustné listy sparíme 5 minút vo vriacej vode a scedíme.
  3. Rožky pokrájame na kocky pridáme 2 žĺtka, soľ, čierne korenie, petržlenovú vňať a sneh z dvoch bielkov. Všetko dôkladne premiešame.
  4. Do pomletého mäsa pridáme 2 vajíčka, soľ, červenú papriku, mletú rascu, 2pl strúhanky, 2 pl múky a všetko dôkladne premiešame.
  5. Bábovkovú formu potrieme tukom, a vysypeme strúhankou. Začneme ukladať kapustné listy, aby bolo dno aj boky formy až dohora zakryté.
  6. Na kapustné listy navrstvíme rožkovú hmotu, mäsovú hmotu a vrch prekryjeme kapustnými listami. Na ne uložíme plátky slaninky a dáme do rúry zapiecť.