Bábovka z mletého mäsa
Autor receptu: gombicka94
Tento recept som videla nedávno v kuchárskej relácii na prime, troška som ho upravila a pripravila. Bol úžastný
12 porcií |
45 minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup
- množstvo surovín závisí od veľkosti bábovkovej formy. Tieto suroviny sú určené pre malú štandardnú formu.
- Kapustné listy sparíme 5 minút vo vriacej vode a scedíme.
- Rožky pokrájame na kocky pridáme 2 žĺtka, soľ, čierne korenie, petržlenovú vňať a sneh z dvoch bielkov. Všetko dôkladne premiešame.
- Do pomletého mäsa pridáme 2 vajíčka, soľ, červenú papriku, mletú rascu, 2pl strúhanky, 2 pl múky a všetko dôkladne premiešame.
- Bábovkovú formu potrieme tukom, a vysypeme strúhankou. Začneme ukladať kapustné listy, aby bolo dno aj boky formy až dohora zakryté.
- Na kapustné listy navrstvíme rožkovú hmotu, mäsovú hmotu a vrch prekryjeme kapustnými listami. Na ne uložíme plátky slaninky a dáme do rúry zapiecť.