Bábovka s tvarohom

renka73 - fotkarenka73, 24. septembra 2012
Bábovka s tvarohom
Foto: renka73
50 minút
na 160 °C

Suroviny

Cesto:
3
150 g
60 ml
100 ml
300 g
2 PL
1
Tvarohová náplň:
500 g
1
4 PL
1
1
150 ml




Postup

  1. 1

    Tvarohová náplň:Vymiešame tvaroh,žĺtko,cukor,vanilkový cukor,puding a mlieko.

  2. 2

    Cesto:Cukor a vajcia vyšľahať a pridať ostatné suroviny.

  3. 3

    Formu na bábovku vytreme olejom a vysypeme hrubou múkou.Vlejeme časť hnedého ceste potom tvaroh,znovu cesto,tvaroh a cesto.Takto navrstvenú bábovku dáme piecť do predhriatej rúry.

Diskusia k receptu

jajaem
Paráda, ukladám a určite upečiem, my sme takí tvarohoví :))
valeri
No bábovka "deluxe". pridávam do mojej zbierky báboviek "
amia
to musí byť veľká dobrotka, kk
3sandra3
parádna bábovka,,, ukladám do kk , a už aj by som si z nej dala...
sneica
to musim samozrejme ulozit aj ja...vyzera krasne...:)
renka73
mám veľkú radosť,že sa vám páči..prajem vám,aby chutila tak ako nám :)
martamm
Robila som tvarohovú, ale ten tvaroh šiel do cesta. Táto je nádherná, určite ju najbližšie upečiem. Mám rovnakú formu, ukladám, vynikajúci nápad... :::))))
helca103
super bábovka ten nápad s tvarohom sa mi veľmi páči
slavicek
super recept,toto iste som piekla cez vikend,ale dala som to priamo na plech a do tmaveho cesta liala tvarohovu plnku,zjedol sa cely
cica2
veľmi pekná bábovka a ešte s tvarohom, mňam :-)
tilau
jezin tá bábovka vyzerá skvele a ako musí chutiť...
jajaem
tak som ju vcera piekla, je bajecna :) Dakujem za recept
andyka2409
Super bábovka, vyzerá skvelo a chutí ešte lepšie..... ďakujem za recept... určite odporúčam každému vyskúšať tento receptík.... :-)
mimi4
práve ju pečiem
potom napíšem ako s podarila
mimi4
je vyborna a este aj oku lahodiaca
aininka
dnes som chcela upiect tvoju babovku, no asi som nemala dobry tvaroh, plnka bola prilis tekuta. Zo zufalosti som to cele spolu zmiesala - plnku aj cesto a pecie sa, uvidime, co z toho nakoniec bude. :-)
tereza
včera som vyskúšala váš recept a musím pochváliť, bábovka bola vynikajúca. musela som polovicu z nej schovať, aby sa dostalo každému ochutnať. prajem veľa kuchárskych úspechov
masa80
Práve vybraná z rúry a vyzerá perfektne, ale nastala improvizácia nemala som puding vanilkový dak som dala BB puding do plnky a cesto je svetlé. Mala som tvaroh hrudkový tak som celú zmes na plnku premixovala tyčovým mixérom. Dakujem za super recept. Pekný den.
honesty
TENTO RECEPT JE SÍCE KRÁSNY, ALE NEVYDARENÝ. PLNKA BOLA NESKUTOČNE RIEDKA A CESTO ZASA TAKÉ TUHÉ, ŽE SOM HO MUSELA EŠTE RIEDIŤ. NABUDÚCE BY SOM OCENILA, KEBY AUTORKA NAPÍSALA TROŠKU PODROBNEJŠÍ POSTUP, PRÍP. AJ NEJAKÉ UPOZORNENIA, NA ČO SA TREBA PRI RECEPTE PRIPRAVIŤ, ABY ČLOVEK NENERVAČIL KEĎ NIEČO OD Renky73 PEČIE!
ps: bábovka sa pečie, sama som zvedavá na výsledok. dúfam, že to bude aspoň jedlé, keď už tam išlo pol kila tvarohu!!!
lina
práve sme dokončili koštovku a je vynikajúúúúca, žiadne problémy pri pečení. super recept a určite sa k nemu vrátime. mňam
lina
a do tvarohu som ešte pridala hrozienka :)
ivetka1981
Neviem,čím to bolo,ale plnka bola riedka a cesto husté,musela som este pridat cca 0,5 dcl mlieka....nepodarená bábovka u mňa,nedokonalý recept...osobne ju viac robiť nebudem-bohužiaľ :-(
eselko
Ja sa pripájam, plnka bola naozaj riedka a cesto také husté, že mi skoro zhorel mixér. Tiež by som uvítala lepší popis, pretože som postupovala podľa toho biedneho postupu a teraz len s obavami čakám, či to nepoletí po vytiahnutí z trúby rovno do koša. Na obrázku vyzerá skvelo, ale postup je naozaj dosť biedny. Nemohol by niekto, komu sa táto bábovečka podarila dať presný postup, ako na cesto a plnku? ďakujem
lulab
No koceny, ja ju mam v rure a teda trpnem ze co z toho bude...tiez som isla presne podla receptu a plnku som mala riedku a to som pouzila ako sa pisalo makky tvaroh zn. Kapucin co obycajne davam aj do inych kolacov a je dobry...a cesto tuhe :-( ....takze som mala pocit ze ho mam malo...takze podla mojho skromneho usudku, do plnky treba menej mlieka a do cesta viac...som sice trochu znehutena tym, a uz asi milionkrat som si povedala ze nebudem nic piect z internetu, ale na obrazku vyzera fakt dobre, takze tie co sa vam podarila kde ste ubrali a kde ste pridali? vdaka...
misatko2610
dneska som ju skusila a je krasna ako na obrazku, ale do plnky som dala strasne malinko toho mlieka, podla niektorych komentov som radsej bola opatrna a bolo to tak akurat, cesto tiez fajin, bud doriedit olejom alebo mlieckom, velmi chutna :)
irenaw
rovnako ako @misatko2610 , do cesta som dala 50 ml mlieka naviac a tvaroh bol mokrý, tak som dala len 80 ml mlieka. cesto a tvarohová plnka mali rovnakú, krémovú hustotu. naliala som to do formy tenkým pramienkom, nič som nevyrovnávala a upiekla. mám vlnkový vzor. trvalo to o 15 minút dlhšie, nakoľko to bolo v tortovej. je výborná, šťavnatá, nepresladená. dávam 5* a recept si ukladám. a tu je

radost
@irenaw
ty si dnes šikovná..teda-opravujem-nielen dnes...
tam pridáš pekáč s nádherne voňavým a lákavým mäskom..tu zas umelecký bábovky kus..
:-)
staja
Táto bábovka nie je celkom ok, napriek tomu, že som reagovala na komenty a v ceste som mlieko pridala a v plnke ubrala, nepodarila sa, ako som si predstavovala. Dala som do tortovej formy, aby sa dobre prepiekla. Skúšala som špajlou, trvalo to omnoho dlhšie a nakoniec cesto bolo dosť suché.
používateľ nemá avatar
ah
ah
a ten puding uvarit alebo?
kukurica
puding iba nasypať do tvarohovej plnky, ten ju hustí ..... si myslím :-)
používateľ nemá avatar
ah
ah
tak,uz som ju robila...podarila sa mi...takze puding len nasypat,do cesta som dala 150 ml mlieka,do plnky len 100 ml mlieka a na moju chut nabuduce dam viac cukru,nie je moc sladka
makina
Hrozná záležitost, upekla jsem ji podle receptu. Těsto tuhé, náplň řídká. Těsto jsem ředila jinak bych ho ani nedostala do formy. Po upečení se celá bábovka totálně rozpadla a tvaroh se rozjel. Už nikdy více.....
lubik07
babovky moc nepeciem, lebo je toho malo pre moju familiu...ale toto vyzera uplne nebezpecne, ulozena v KK a v nedelu upeciem a rovno dva!
dakujem za recept
ivanka8893
tak moja bábovka sa akurát pečie, ľutujem jedno, že som si komentáre prečítala až potom ako som ju dala piecť.súhlasím s tým, že cesto je príliš husté a plnka veľmi riedka,sama som zvedavá , či to bude dobré a jedlé.
tessa83
No amen doloooores..keby si docitam komenty tak ju ani piect nejdem..akurat sa chladi ale nevyzera vabne..cesto tuhe,plnka riedka..budem sa ju bat po vychladnuti aj vyklopit..
henka545
mne sa vôbec nepodarila, stredok bol úplne surový roztieklo sa to neviem čím to bolo ale ja to vôbec neodporúčam
obor123
Ja som tú babovku utiekla. Bola fantastická. Plnka závisí od kvality tvarohu, ak je tvaroh riedky, vtedy sa roztecie. Ja som kúpila tvaroh v lídri.
aallyas
otrasny recept, cesto tuhe, bolo ho strasne malo voslo by sa akurát tak do hrnceka a nie este do babovkovej formy!!!! Tvarohu bolo zas az prilis, spodok sa mi vôbec neupiekol, cele to moze ist do kosa!!! Vôbec neodporucam
vikim
nechapem, naco tu davate take zle recepty. Ja dost peciem,ale toto bol proste otras. Cesto beton, plnka sracka, po upeceni sa mi to cele vylialo. Proste tento recept neodporucam, a majitelka by sa mala zamysliet,ci sa niekde nezmylila, aby nebolo viac takych, ktorych babovka skonci v kosi.
naty17
uuuf!! to iste sa mi stalo co kazdemu, plnka nie je taka riedka ale to cesto!!! prave je v trube tak sa velmi obavam co z toho bude! som zaciatocnik vo vareni a peceni. a presne taketo recepty ma potom odradia!
cima93
podla komentarov som do cesta viac mlieka a do plnky menej,uz je v rure uvidime co s toho bude. :)
senseye
Pani, neberte to vzlom ale po 50 minutach na 160 stupnov je to SUROVEEE , treba to dopekat. Piect aspon na 190 cca hodinu
bambulka63
Tento recept uz nikdy viac skoda ze som si tie komentáre neprecitala skor ako som zacala piect lutujem tie peniaze co som vlozila do toho receptu majitelka receptu mozete sa hanbit ze tu vycapite taky otrasny recept hruza!!!!!!!!!este aj ten obrazok je falosny a nie vas hamba!!!!!!
niki777
já jí dnes upekla a byla super :) jen jsem teda přidala více mléka do těsta a naopak už žádné mléko do náplně.. je teda fakt, že těsto bylo hustší, ale na chuti to nic nezměnilo. za 30 min byla bábovka krásně upečená :) peču v silikonové formě a nemůžu si to vynachválit :) pochlubila bych se obrázkem, ale nevím jak ho nahrát. :-(
sedmoskaredka
Nechápem celkom dobre v čom chce byť problém, veď keď tu v komentároch toľkí napísali, že treba pozmeniť množstvo mlieka, tak to tak urobím a nebudem sa držať chybného údaju v rozpise! Ja som musela trošku viac improvizovať, lebo som mala málo tvarohu, tak som ho doplnila kyslou smotanou a pri tých takmer tekutých tvarohoch ozaj už žiadne mlieko netreba pridávať. Je možné, že autorka receptu mala hrudkový domáci tvaroh a ten musela riediť.
Do formy na bábovku priemeru 22cm bolo cesta dosť - po rozriedení mliekom:-) Aby sa dosiahol požadovaný vzhľad koláča, musí byť cesto relatívne husté.
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
A takto sa mi páči komentáre na základe odskusania a nie keď obrázok niektorým vychvaluju.určite pomôže a vyvaruje pre iných.
Ďakujem za úprimnosť tých čo už upiekli.
1belanka
Tak mám v troubě, jsem zvědavá, jestli se bábovka zadaří.Tak těsto jsem udělala podle receptu a přidala do něj zbývající bílek z náplně. Konzistence byla dobrá a do náplně jsem dala jen 50ml mléka. Tvarohy jsem měla ve vaničce, takže řidší. Balený by byl hustší a přidávalo by se víc mléka. Tak jsu okouknout troubu, abych nepřepekla :-)
koalkauh
Dnes som piekla už druhý krát. Podľa komentárov som ubrala 50ml mlieka v tvarohu a pridala ho do cesta a vydarila. Tak dnes už som piekla na želanie :-) Puding som dala jahodový a pridala pár lyžičiek domáceho jahodového džemu. Bábovka je krásne svieža, šťavnatá. Piekla sa trochu dlhšie ale to nevadí.
exot12
Niečo hrozné. Postupoval som presne podľa receptu a už keď som to pripravoval, tak som tušil, že niečo je zle. Mám rád sladké, ale toho cukru je tam príliš! Cukor možno na polovicu, to cesto je riedke takže ubrať mlieko a aj množstvo tvarohu, toho je tam príliš. Do tvarohu by som pridal ešte kokos a hrozienka. Nápad je to skvelý, ale recept hrozný
petiatko
no tak - zľakla som sa komentov ale obrázok ma presvedčil a vyskúšala som... piekla som bábovku po veeeeeľmi dlhom čase, išla som presne podľa receptu a vyšla nádherne a dokonale, žiadne pretečenie plnky, cesto akurát aby plnka neprepadla, nechápem tie negatívne komenty :) Krásna, voňavá, chutná... za mňa 5*
xianli
luxus recept, postupovala sem přesně podle receptu a vyšla náááádherně a všem moc chutnala
radusenka07
Moc krásný a dobrý recept postupovala jsem přesně podle něj a vykajici bábovka děkuji za recept.
78monika78
Babovka je fajn. podarila sa do tvarohu menej mlieka a do cesta viac. ale to si myslim ze netreba ani do receptu pisat to asi kazdy kto pecie vidi ze ano :-))
prazan
Dobrý den rád bych tento recept vyzkušel ale nevím co je to Žítko předem děkuji za odpověd
orsi212
práve som ho dorobila....úžasne sa mi vydaril....neskor pridám foto, ja som ho ešte troška dozdobila
geisinka
Pomooooc... udělala jsem přesně vše dle receptu, akorát jsem teda do těsta přidala mléko a do tvarohu ubrala, dala do trouby na 160stupňů na 50 minut, nechala jsem ještě 10 minut dojít ve vyplé a sakra nedopečená se mi total rozjela :-( Ty co to dělaly, prosím jak dlouho jste to pekly? Mám elektrickou troubu...
pola5
Recept je fajn teda nic nebolo riedke ale pouzila som 550g tvarohu kvoli takemu baleniu a chutil vynikajuco. Upiekla som ho vcera a vecer uz nezostal ani kusok. Ukladam si recept .
drajan
toľko protichodných komentov, že nemám odvahu ju upiecť
bajocko1
Tak, idem skusit dnes aj ja:-) ...uvidime ako sa podari:-)
sususy
Mne sa podarila ! a presne podla tohto receptu ! síce plnka bola fakt velmi riedka,cesto husté ,ale piekla som to hodinu na 150, potom 190 asi 10 minut, a pekne som ho vyklepla a celkovo bola aj pekná bábovečka :-)
maja2606
tento recept nesdi.. plnka bola riedka aj po hodine pecenia...cesto moc huste... skoda penazi a casu.len lutujem ze som skorej neprecitala komenty
kristinka1
Podľa Vašich mierok, ktoré ste udali vo Vašom recepte na bábovku sa mi urobila hustá malta, s ktorou môžem stavať dom a nie piecť bábovku.
majockamajka18
Ahojte..ja som si tie komenty tiez neprecitala.
Cesto huste,plnka velmi liata..hnevala som sa ako to dopadne,no napodiv to bolo chutne,hoc suche dost.cize ozaj ako pisete niektore..to mlieko ubrat/pridat..
hela59
Túto bábovku s tvarohom som piekla minulý týždeň.Vydarila sa,moji vnuci si na nej veľmi pochutili.
mitzy
Mňam. Dnes som robila podľa receptu. Akurát mlieko som zamenila za sójové a tvaroh som mala hrudkový rajo, tak som použila ponorný mixér. Plnka jemnučká a cesto nadýchané. Pečie sa síce dlhšie, ale za ten čas som si stihla požehliť a kým chladla, išli sme rodinka na prechádzku.
sona1911
Prosim vas ten puding bol mysleny uz zarobeny alebo prasok? Som z toho jelen 😁
mandy29
No mne sa akurát pečie,mala som menej tvarohu dala som o polovicu menej mlieka,bielka som vyšľahala a to husté cesto zjemnili.obavam sa ako to bude s plnkou.kedze dnes je všetko zatvorené a deti majú chuť na sladké,dúfam že nepôjde do koša
mandy29
No mne sa akurát pečie,mala som menej tvarohu dala som o polovicu menej mlieka,bielka som vyšľahala a to husté cesto zjemnili.obavam sa ako to bude s plnkou.kedze dnes je všetko zatvorené a deti majú chuť na sladké,dúfam že nepôjde do koša


2x zolik a haji
zolik
@mandy29 (29.8.2021 19:48)
A ved ju mas peknu, sice trochu inu, ale vydarenu! Ta urcite v kosi neskonci 😊





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia