Bábovka s kakaom, vanilkou a malinami
Už som túto bábovku piekla viackrát a vždy sa rozdelila medzi rodinu za pár minút. Každý kúsok má inú chuť, ale dohromady tvoria Zobraziť celý popisUž som túto bábovku piekla viackrát a vždy sa rozdelila medzi rodinu za pár minút. Každý kúsok má inú chuť, ale dohromady tvoria trojitý zážitok. Je hustá, vláčna a zároveň jemná.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Predhrejeme rúru na 180 °C a pripravíme formu na bábovku - vymastíme ju s maslom a vysypeme múkou.
- 2
V miske vyšľaháme maslo s cukrom do penista.
- 3
Pridáme vajcia jedno po druhom a pokračujeme v šľahaní.
- 4
Postupne primiešavame múku s práškom do pečiva a soľou, striedavo s mliekom.
- 5
Cesto rozdelíme na tri časti: do jednej primiešame vanilkový extrakt, do druhej primiešame kakao, do tretej malinové pyré.
- 6
Do formy vrstvíme striedavo vanilkové, kakaové a malinové cesto.
- 7
Pečieme pri 180 °C približne 45 minút. Skontrolujeme špajdľou, či je cesto prepečené.
- 8
Necháme vychladnúť vo forme 10 minút a potom vyklopíme.
Tiež bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu