Bábovka

Bábovka s kakaom, vanilkou a malinami

Autor receptu: ellie17

Už som túto bábovku piekla viackrát a vždy sa rozdelila medzi rodinu za pár minút.* Každý kúsok má inú chuť, ale dohromady tvoria trojitý zážitok. Je hustá, vláčna a zároveň jemná.

10
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Predhrejeme rúru na 180 °C a pripravíme formu na bábovku - vymastíme ju s maslom a vysypeme múkou.
  2. V miske vyšľaháme maslo s cukrom do penista.
  3. Pridáme vajcia jedno po druhom a pokračujeme v šľahaní.
  4. Postupne primiešavame múku s práškom do pečiva a soľou, striedavo s mliekom.
  5. Cesto rozdelíme na tri časti: do jednej primiešame vanilkový extrakt, do druhej primiešame kakao, do tretej malinové pyré.
  6. Do formy vrstvíme striedavo vanilkové, kakaové a malinové cesto.
  7. Pečieme pri 180 °C približne 45 minút. Skontrolujeme špajdľou, či je cesto prepečené.
  8. Necháme vychladnúť vo forme 10 minút a potom vyklopíme.