Babičkino eko-menu: bryndzové krúpy s oškvarkami a makovo-slivkový dezert

jamarlen - bez fotkyjamarlen, 22. marca 2013

veľmi chutné, rýchle jedlo, robievala ho babička a smiala sa, lebo ho nazývala "ekologické" halušky - nebolo treba toľko vody na špinavý riad, ani toľko energie na sádzanie halušiek, ani toľko času "okolo toho žalúdka" recept pridávam na jej pamiatku, dnes by oslávila 90-te narodeniny. variácií som už aj ja vyrobil nespočetne, ona to robila takto nech sa páči a dobrú chuť!

1
porcia
30 minút
príprava

Suroviny

80 g
60 g
20 g
Dezert:
40 g
30 g
6 ks
prípadne na dochutenie rozvaru:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    1.krúpy uvaríme so štipkou soli a dvaapolnásobkom vody ako ryžu, do mäkka, až je voda vsiaknutá 2.vyškvaríme na malé kocôčky pokrájanú slaninu 3. rozvaríme pokrájané slivky s troškou vody kým slivky nezmäknú a nerozvoňajú sa, môžeme dochutiť škoricou, či vínom

  2. 2

    1. dve tretiny krúpov zmiešame s bryndzou a masťou zo škvariek, posypeme oškvarkami, podávame 2. jednu tretinu krúpov odložíme. pred podávaním dezertu prelejeme slivkovou omáčkou, prehrejeme, polejeme troškou roztopeného masla a posypeme prisladeným /memusí byť/ makom.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu