Mriežkový jablkový koláč

Babičkin jablkový koláč

Autor receptu: mysiacik

15 minút
príprava
40 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 220 stupňov. Maslo roztopíme v malom hrnčeku, prisypeme múku a rozmiešame. Pridáme vodu, cukor, orechy a škoricu, privedieme k varu a necháme prebublať.
  2. Dno formy vystelieme jedným rozvaľkaným lístkovým cestom. Navrstvíme ošúpané a na drobno nakrájané jablká. Druhý plát lístkového cesta nakrájame na pásiky, ktoré poukladáme na jablká do tvaru mriežky.
  3. Kraje cesta popritláčame vidličkou. Cez otvory mriežky opatrne vlejeme orechovú zmes, prípadne rozotrieme mašľovačkou.
  4. Pečieme 30 minút na 180 stupňov, potom znížime na 160 °C a pečieme ďalších 10 minút, pokiaľ jablká nie sú mäkké.