Mriežkový jablkový koláč
Babičkin jablkový koláč
Autor receptu: mysiacik
15 minút príprava |
40 minút na 220 °C |
Postup- Rúru predhrejeme na 220 stupňov. Maslo roztopíme v malom hrnčeku, prisypeme múku a rozmiešame. Pridáme vodu, cukor, orechy a škoricu, privedieme k varu a necháme prebublať.
- Dno formy vystelieme jedným rozvaľkaným lístkovým cestom. Navrstvíme ošúpané a na drobno nakrájané jablká. Druhý plát lístkového cesta nakrájame na pásiky, ktoré poukladáme na jablká do tvaru mriežky.
- Kraje cesta popritláčame vidličkou. Cez otvory mriežky opatrne vlejeme orechovú zmes, prípadne rozotrieme mašľovačkou.
- Pečieme 30 minút na 180 stupňov, potom znížime na 160 °C a pečieme ďalších 10 minút, pokiaľ jablká nie sú mäkké.
|