Foto: 2010
Ja nie som velky fanusik tofu, ale ma presvedcili ze ho asi slabo marinujem. Tak prikladam tofu marinovane v azijskej marinade zo sladkej chilli a Zobraziť celý popisJa nie som velky fanusik tofu, ale ma presvedcili ze ho asi slabo marinujem. Tak prikladam tofu marinovane v azijskej marinade zo sladkej chilli a soja omacky s avokadom a dusenou cibulkou, greckymi oharkami a lucernovymi klickami.Na toastovanom tureckom chlebe.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tofu nakrajame na platky cca 1 cm a velkost aby sa zmestili do tureckej zemle. Pripravime si marinadu z nadrobno nakrajaneho zazvoru sojovej omacky a sladkej chilli omacky.Tofu nechame v marinade min.1 hodinu. Medzi tym si na drobno nakrajame cervenu cibulu rychlo spenime na lyzici oleja po cca 2 minutach pridame lyzicu-dve hoisin omacky a cca 1minutu prehrejeme a odlozime. Marinovane tofu na troske oleja cca 3 minuty z kazdej strany opecieme. Turecky chleba -zemlu rozkrojime a dame pod grill.Ja som rozkrojeme zemle dal na panvicu a polo na sucho opiekol -zohrial. Polotvrde avokado ( podla chuti) osupeme vyberieme kostku a nakrajame na platky pokvapkame limetkovou stavou aby nam neohnedlo. (Mame novy V krajac ) tak sme oharky nakrajali po dlzke na tenke platky . uplne tu isti sluzbu spravia tenke kolecka.
- 2
Na rozkrojenu toastovanu turecku zemlu polozime platky avokada podla chute osolime pokorenime.Potom polozime tofu,zakryjeme platkami oharkov .Na ne polozime podusenu ochutenu cervenu cibulku a klicky ake mame , mi sme mali zmes zerucha a cibulka. Polejem zlahka sladkou chilli omackou (najlepsie thajskou).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/diskusie/oharky/335-forum.html...
su mensie , nehorknu a maju mensie jadierka,
ale nase zahradne mensie su uplne ok.
ja som nevedel ako volaju a na krabicke je napisane "alfalfa", google to prelozil ako lucerna, ale skypoval som potom na slovensko a povedali ze to je asi zerucha.Stale neviem co je spravne?
naozaj mali pravdu tym marinovanim a odlozenim na hodinu, uplne ina chut.Neuhadla by si co to je.Inak som pouzil ako mi radili tvrdsie tofu, ked je pouzite to maksie treba ho dat medzi pijave papiere a "vyzmikat" vodu.
varecha.pravda.sk/videorecepty/thajsky-salat/5569-recept....
aj ja budem robiť takéto špeciality, keď raz budem veľký...
Ziadny masovy sa mu, podla mojej chuti ,nevyrovna;pri najblizsej grilovacke urcite bude na jedalnom listku ;-)!