Ázijské voňavé kurča

Autor receptu: hyza

Komerčný recept<br> NÁŠ TIP: Na skvelú grilovačku s vôňou exotiky nemusíte vyhľadávať špeciálne recepty na internete. S <b> Ázijskou pikantnou grilovačkou</b> máte úspech zaručený. Každý z hostí si môže vybrať, čo má najradšej – kuracie krídla, stehná horné alebo dolné. Stačí ju len počas opekania potierať zvyšnou marinádou a výborná pochúťka je na svete.

4
porcie
6-8 hod minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie diely umyjeme, osušíme. V miske zmiešame limetovú šťavu, zázvor, pretlačený cesnak, čili korenie, 1 lyžičku korinadra, soľ a čierne korenie.
  2. Do zmesi vložíme nakrájané mäso a necháme cez noc marinovať (6 – 8 hodín).
  3. Mäso pomaly grilujeme. Medzitým na panvici zohrejeme olej a opražíme cibuľku. Pridáme postupne karí, kokosové mlieko, nakrájané paradajky, koriander, štipku čili korenia, vodu a varíme, kým omáčka nezhustne.
  4. Grilované kuracie diely prelejeme omáčkou. Podávame s čerstvou zeleninou.