Ázijské voňavé kurča
Autor receptu: hyza
Komerčný recept<br>
NÁŠ TIP: Na skvelú grilovačku s vôňou exotiky nemusíte vyhľadávať špeciálne recepty na
internete. S <b> Ázijskou pikantnou grilovačkou</b> máte úspech zaručený. Každý z hostí si môže vybrať, čo má najradšej – kuracie krídla, stehná horné alebo dolné. Stačí ju len počas opekania potierať zvyšnou marinádou a výborná pochúťka je na svete.
4 porcie |
6-8 hod minút príprava |
Postup
- Kuracie diely umyjeme, osušíme. V miske zmiešame limetovú šťavu, zázvor, pretlačený cesnak, čili korenie, 1 lyžičku korinadra, soľ a čierne korenie.
- Do zmesi vložíme nakrájané mäso a necháme cez noc marinovať (6 – 8 hodín).
- Mäso pomaly grilujeme. Medzitým na panvici zohrejeme olej a opražíme cibuľku. Pridáme postupne karí, kokosové mlieko, nakrájané paradajky, koriander, štipku čili korenia, vodu a varíme, kým omáčka nezhustne.
- Grilované kuracie diely prelejeme omáčkou. Podávame s čerstvou zeleninou.