Avokádovo-cuketová polievka

Autor receptu: frezia68

Hľadala som recepty z avokáda a tento som našla v časopise,ktorý ma inšpiroval.Ale vynechala som tukovú smotanu a vylepšila podľa mojej chuti.A tak zdravá,zásaditá polievočka je na tanieri a ako by povedal Ital Emanuel-symfónia natura.Ale sa priznám,že za dobrý guláš,či fazuľovicu by som hneď menila :-)))

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mladú cibuľku som pokrájala na drobno a dala orestovať na olivový olej.Pridala pokrájané strúčiky cesnaku a podliala zeleninovým vývarom.
  2. Cukety som dobre poumývala a pretože boli mladé,neolúpala som ich,ale nakrájala na drobné kocky a pridala do vývaru.Stačilo aby povreli cca 5 min. na miernom plameni.Kto chce,pridá čilli.Šupka z cukety obsahuje horčík,vitamín A a má priaznivé účinky na črevnú flóru.
  3. Zrelé avokáda som zbavila kôstky,olúpala ,pokvapkala dužinu citrónom a nakrájala na kocky.Polovicu avokáda som odložila nepokrájané,len pokvapkané citrónom.Tú pridám na záver do hotovej polievky.
  4. K zmäknutej cukine pridám avokádo,povarím na miernom ohni a hotovú polievku rozmixujem.Ochutím,pridám petržlenovú vňať,nakrájanú zelenú časť mladej cibuľky ( alebo pažítku ),nakrájanú polovicu avokáda na kocky a na ozdobu mrkvu,nakrájanú na krúžky,ktorá sa varila vo vývare.Kto chce,pridá na tanier lyžicu kyslej smotany,alebo šľahačku.Dobrú chuť!