Avokádová nátierka
Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno a Tapas v Poprade, spoluautorka projektu LadyChef, 24. januára 2021
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno a Tapas v Poprade, spoluautorka projektu LadyChef, 24. januára 2021
Foto: Shutterstock.com
15 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Avokádo pozdĺžne rozrežeme, vyberieme kôstku a polievkovou lyžicou vyberieme dužinu. Natvrdo uvarené vajíčka rozkrájame na menšie kúsky, cesnak rozpučíme alebo nastrúhame.
- 2
K avokádu pridáme cesnak, vajíčka, majonézu, citrónovú šťavu a všetko spolu zmixujeme. Na záver dochutíme soľou a mletým bielym alebo farebným korením.
- 3
TIP: Avokádovú nátierku môžeme použiť na chlieb alebo toasty, ale napríklad aj ako dip k nachos alebo k nakrájanej zelenine. Keď ju dáme do vrecúška na zdobenie, môžeme ju efektne nastriekať na kanapky.
Tiež avokádová nátierka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu