Avokádová nátierka
Avokádová nátierka

Avokádová nátierka

Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno a Tapas v Poprade, spoluautorka projektu LadyChef, 24. januára 2021
Avokádová nátierka
Foto: Shutterstock.com
15 minút
príprava

Suroviny

1 zrelé
2 ks natvrdo uvarené
1 strúčik
2 PL
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Avokádo pozdĺžne rozrežeme, vyberieme kôstku a polievkovou lyžicou vyberieme dužinu. Natvrdo uvarené vajíčka rozkrájame na menšie kúsky, cesnak rozpučíme alebo nastrúhame.

  2. 2

    K avokádu pridáme cesnak, vajíčka, majonézu, citrónovú šťavu a všetko spolu zmixujeme. Na záver dochutíme soľou a mletým bielym alebo farebným korením.

  3. 3

    TIP: Avokádovú nátierku môžeme použiť na chlieb alebo toasty, ale napríklad aj ako dip k nachos alebo k nakrájanej zelenine. Keď ju dáme do vrecúška na zdobenie, môžeme ju efektne nastriekať na kanapky.

Diskusia k receptu