Avokádová nátierka
Avokádová nátierka s krevetami
Autor receptu: siuuu
Letná rýchlovka... ľahký obed či večera. Avokádovú nátierku máme radi, tentoraz som k nej pridala aj opečené krevety a spolu s opečeným chlebíkom to bola u nás fajnová večera...
2 porcie |
10 minút príprava |
3-4 minút tepelná úprava |
Postup
- Krevety vyberieme z mrazničky, zalejeme studenou vodou a necháme povoliť - trvá to tak 10-15 minút - samozrejme ak máte možnosť, môžete použiť čerstvé. Pokiaľ sa krevety rozmrazujú, pripravíme si nátierku z avokáda - vyberieme dužinu, vidličkou roztlačíme, pridáme citrusovú šťavu, prelisovaný cesnak (1 väčší strúčik), soľ a korenie podľa chuti, a dobre vymiešame.
- Rozohrejeme panvicu, krevety scedíme a osušíme, na panvicu dáme olej, pridáme druhý dlaňou alebo nožom rozpučený strúčik cesnaku. Keď cesnak zavonia, pridáme krevety a z oboch strán ich rýchlo opečieme - neopekáme príliš dlho, zostanú gumové a tuhé, stačia im tak 3-4 minúty.
- Nátierku podávame s krevetami, posypané posekanou čerstvou vňaťou a nasucho opečenými plátkami chleba alebo bagety, prípadne s chrumkavou čerstvou bagetou - každý podľa svojej chuti.