Avokádová nátierka

Avokádová nátierka s krevetami

Autor receptu: siuuu

Letná rýchlovka... ľahký obed či večera. Avokádovú nátierku máme radi, tentoraz som k nej pridala aj opečené krevety a spolu s opečeným chlebíkom to bola u nás fajnová večera...

2
porcie
10 minút
príprava
3-4 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Krevety vyberieme z mrazničky, zalejeme studenou vodou a necháme povoliť - trvá to tak 10-15 minút - samozrejme ak máte možnosť, môžete použiť čerstvé. Pokiaľ sa krevety rozmrazujú, pripravíme si nátierku z avokáda - vyberieme dužinu, vidličkou roztlačíme, pridáme citrusovú šťavu, prelisovaný cesnak (1 väčší strúčik), soľ a korenie podľa chuti, a dobre vymiešame.
  2. Rozohrejeme panvicu, krevety scedíme a osušíme, na panvicu dáme olej, pridáme druhý dlaňou alebo nožom rozpučený strúčik cesnaku. Keď cesnak zavonia, pridáme krevety a z oboch strán ich rýchlo opečieme - neopekáme príliš dlho, zostanú gumové a tuhé, stačia im tak 3-4 minúty.
  3. Nátierku podávame s krevetami, posypané posekanou čerstvou vňaťou a nasucho opečenými plátkami chleba alebo bagety, prípadne s chrumkavou čerstvou bagetou - každý podľa svojej chuti.