Arménsky šalát, zelenina s jablkovými čipsami a jogoplacky podľa sestier Heribanových videorecept
Sestry Heribanové sú najlepšími priateľkami a trávia spolu veľa času. Začali variť už v štrnástich rokoch. Obe totiž navštevovali viedenské gymnázium a bývali Zobraziť celý popisSestry Heribanové sú najlepšími priateľkami a trávia spolu veľa času. Začali variť už v štrnástich rokoch. Obe totiž navštevovali viedenské gymnázium a bývali mimo rodiny. Dnes sú z nich mamy, ktoré radi varia pre rodinu aj priateľov.
príprava
na 180 °C
Foto: Televízia Varecha
Suroviny
Arménsky šalát: | |
500 g |
|
1-2 strúčiky |
|
|
|
3 PL |
|
4-5 PL |
|
|
|
|
|
čerstvá |
|
Pečená zelenina: | |
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
|
|
(rozmarín, oregano) |
|
Jablkové čipsy: | |
½ ks |
|
|
|
|
|
1 hrsť |
|
Jogoplacky: | |
2 šálky |
|
150 g |
|
1 štipka |
|
|
Postup
-
1
Arménsky šalát: Mrkvu očistíme, postrúhame do misy a pokvapkáme olivovým olejom. Pridáme pretlačený alebo nastrúhaný cesnak, majonézu, kyslú smotanu a citrónovú šťavu. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením, podľa chuti.
- 2
Dobre premiešame a šalát necháme aspoň hodinu postáť. Najlepší je však, keď ho necháme v chladničke 24 hodín, aby sa všetky chute prepojili. Pred podávaním šalát posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
- 3
Pečená zelenina s jablkovými čipsami: Očistíme tekvicu, cviklu a cibuľu. Nakrájame na kocky a vložíme do ohňovzdornej formy. Pridáme cherry paradajky, na plátky nakrájaný cesnak, soľ, korenie a bylinky.
- 4
Zeleninu pokvapkáme olivovým olejom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 45 minút.
- 5
Jablkové čipsy: Polovicu jablka nakrájame na tenké mesiačiky, ktoré vložíme do panvice s rozpusteným maslom, cukrom a opečieme. Pečenú zeleninu ozdobíme jablkovými čipsami a opraženými slnečnicovými semienkami.
- 6
Jogoplacky: Do misy dáme jogurt, preosiatu múku, kypriaci prášok a vypracujeme vláčne cesto. Vytvarujeme z neho bochník, ktorý prikryjeme a necháme odpočinúť na 30-45 minút. Potom cesto rozdelíme približne na 6 kúskov.
- 7
Na pomúčenej doske vyvaľkáme z cesta tenké placky, ktoré nasucho upečieme na panvici z oboch strán. Hotové placky potrieme olivovým olejom s troškou cesnaku. Podávame k pečenej zelenine a arménskemu šalátu.
Tiež mrkvový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu