Foto: danda3
Inšpiráciou pre tento recept boli Orieškové pusinky od @zuzkabluzka.
15 minút
príprava
príprava
30 minút
na 120 °C
na 120 °C
Postup
-
1
Bielka začneme šľahať so štipkou soli, potom pridáme rapaduru + med + škoricu. V pôvodnom recepte vychádzalo 420 g cukru.
-
2
Pomleté arašidy alebo arašidovú múku už len zľahka zamiešame do bielkovej peny.
-
3
Cca 5 PL si odložíme.
-
4
Na plech vyložený papierom robíme pomocou dvoch lyžičiek malé kôpky, prstom alebo varechou urobíme jamku, kam dáme trošku odloženého snehu, nakoniec ozdobíme arašidom. Vyšli mi dva plechy. Pečieme na 120°C cca 30 minút.
-
5
Dnes som zobrala na ochutnávku do práce, veľmi chutilo, pýtali recept, tým pádom ma vlastne dokopali k tomu, aby som urobila hlavnú fotku a pridala recept sem.
-
6
♥
Diskusia k receptu