Arašidové chrumky (fotorecept)

Autor receptu: danda3

Inšpiráciou pre tento recept boli Orieškové pusinky od @zuzkabluzka.

15 minút
príprava
30 minút
na 120 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielka začneme šľahať so štipkou soli, potom pridáme rapaduru + med + škoricu. V pôvodnom recepte vychádzalo 420 g cukru.
  2. Pomleté arašidy alebo arašidovú múku už len zľahka zamiešame do bielkovej peny.
  3. Cca 5 PL si odložíme.
  4. Na plech vyložený papierom robíme pomocou dvoch lyžičiek malé kôpky, prstom alebo varechou urobíme jamku, kam dáme trošku odloženého snehu, nakoniec ozdobíme arašidom. Vyšli mi dva plechy. Pečieme na 120°C cca 30 minút.
  5. Dnes som zobrala na ochutnávku do práce, veľmi chutilo, pýtali recept, tým pádom ma vlastne dokopali k tomu, aby som urobila hlavnú fotku a pridala recept sem.