Annikine morčacie prsia na cesnaku a hubách
Autor receptu: nympha11
úžasná kombinácia cesnaku, morčacieho mäsa a húb...krásna vôňa super chuť
4-5 porcie |
1 hod. minút príprava |
Postup
- Cesnak orestujeme dozlatista na masle a pridáme kuracie alebo morčacie prsia, nakrájané na rezance alebo menšie kocky. Mäsko mierne osolíme ( nesolíme veľmi, lebo ak urobíte vývar z bujónu, bude dosť slaný) a restujeme, kým nemá peknú zlatistú farbu.
- Huby krátko povaríme, scedíme a pridáme k mäsku. Restujeme spolu, kým neprejde chuť húb do mäsa a podlejeme vývarom. Potom všetko spolu dusíme.
- Odoberieme trocha šťavy a rozmiešame v nej kukuričný škrob a prilejeme, ešte krátko povaríme do zhustnutia, môžeme pridať petržlenovú vňať pre efekt a odstavíme.
Podávame s knedlíkom alebo s ryžou.