Annikine morčacie prsia na cesnaku a hubách

Autor receptu: nympha11

úžasná kombinácia cesnaku, morčacieho mäsa a húb...krásna vôňa super chuť

4-5
porcie
1 hod. minút
príprava

Postup

  1. Cesnak orestujeme dozlatista na masle a pridáme kuracie alebo morčacie prsia, nakrájané na rezance alebo menšie kocky. Mäsko mierne osolíme ( nesolíme veľmi, lebo ak urobíte vývar z bujónu, bude dosť slaný) a restujeme, kým nemá peknú zlatistú farbu.
  2. Huby krátko povaríme, scedíme a pridáme k mäsku. Restujeme spolu, kým neprejde chuť húb do mäsa a podlejeme vývarom. Potom všetko spolu dusíme.
  3. Odoberieme trocha šťavy a rozmiešame v nej kukuričný škrob a prilejeme, ešte krátko povaríme do zhustnutia, môžeme pridať petržlenovú vňať pre efekt a odstavíme. Podávame s knedlíkom alebo s ryžou.