Jablkový koláč
Andor koláč (fotorecept)
Autor receptu: kucharecka33
Tento koláčik je v našej rodine veľmi
obľúbený. Získali sme ho od otcovho
brata Andreja, ktorého sme nevolali inak
ako ujo Andor.*
Preto to bol u nás odjakživa "Andor
koláč" :)
45 porcií |
45 (+ odležanie) minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Očistíme jablká a nastrúhame ich nahrubo. Pridáme kryštálový cukor, dobre premiešame a necháme zmes postáť aspoň 30 minút.
- Pridáme celé vajcia a 2 bielky, olej, hrubú múku, ktorú sme premiešali so sodou, kakao a všetko dôkladne premiešame.
- Zmes vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme na 180 °C cca 30-35 minút (elektrická rúra), alebo 160°C (teplovzdušné pečenie).
- Zatiaľ si pripravíme polevu. Zmäknuté maslo a práškový cukor vyšľaháme do peny, pridáme kakao a odložené 2 žĺtky. Vyšľaháme krém.
- Hneď po upečení nanesieme krém na horúci koláč.
- Koláč necháme dobre vychladnúť a môžeme krájať.
Dobrú chuť!