Jablkový koláč

Andor koláč (fotorecept)

Autor receptu: kucharecka33

Tento koláčik je v našej rodine veľmi obľúbený. Získali sme ho od otcovho brata Andreja, ktorého sme nevolali inak ako ujo Andor.* Preto to bol u nás odjakživa "Andor koláč" :)

45
porcií
45 (+ odležanie) minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Očistíme jablká a nastrúhame ich nahrubo. Pridáme kryštálový cukor, dobre premiešame a necháme zmes postáť aspoň 30 minút.
  2. Pridáme celé vajcia a 2 bielky, olej, hrubú múku, ktorú sme premiešali so sodou, kakao a všetko dôkladne premiešame.
  3. Zmes vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme na 180 °C cca 30-35 minút (elektrická rúra), alebo 160°C (teplovzdušné pečenie).
  4. Zatiaľ si pripravíme polevu. Zmäknuté maslo a práškový cukor vyšľaháme do peny, pridáme kakao a odložené 2 žĺtky. Vyšľaháme krém.
  5. Hneď po upečení nanesieme krém na horúci koláč.
  6. Koláč necháme dobre vychladnúť a môžeme krájať. Dobrú chuť!