Americký krémeš fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 13. októbra 2012

Tento skvelý recept na úžasný zákusok som dostala od priateľky na vyskúšanie..oplatilo sa,s výsledkom som spokojná..

60 minút
príprava
20+10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto na piškótu:
200 g
7 ks
11 lyžíc
2 lyžice
230 g
1 bal.
2 lyžice
Krém:
130 g
2 bal.
6 dl.
štipka
Šľahačka:
2 bal.
300 g
1 bal.
80 g.




Postup

  1. 1

    Vymiešala som cukor so žltkami a hneď som pridala aj 11 lyžíc vlažnej vody a 2 lyžice oleja...

    Americký krémeš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pomaly som vmiešala múku zmiešanú s práškom do pečiva...

    Americký krémeš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridala som 2 lyžice kakao a opatrne som ho vmiešavala do cesta..

    Americký krémeš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    predhriala som si trúbu na 180 st. plech som vystlala pečiacim papierom a hotové cesto som vylilala na plech..pieklo sa 20 min....trúbu som nevypla, pretože sa bude ešte piecť 10 min. keď na horúce upečené cesto vylejem pudingovú hmotu...

    Americký krémeš (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pokial sa koláč piekol, vyšlahala som sneh zo 7 bielkov..

    Americký krémeš (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    cukor som pridala do mlieka a vmiešala 2 sáčky čokoládového pudingu a uvarila na hustú kašu.. kašu som vylilala do miešacej misy..

    Americký krémeš (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    do ešte teplého pudingu som po malých dávkach vmiešavala tvrdý sneh z bielkov..

    Americký krémeš (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    upečenú piškótu som vybrala z trúby...

    Americký krémeš (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    na horúcu piškótu som natrela pudingovú hmotu a vrátila do trúby na 10 minút...upečený koláč aj s pudingom...nechala som vychladiť..

    Americký krémeš (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    v mlieku som vymiešala 2 sáčky rastlinnej šlahačky, pridala 8dkg. cukru a stužovač šlahačky...vymiešala som ju na tvrdú hmotu...natrela na koláč a uložila do chladničky..

    Americký krémeš (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    vrch som posypala čokoládovými struhlinkami...

    Americký krémeš (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    pokrájala na kocky...a prajem dobrú chuť...

    Americký krémeš (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

margaretka28
Parádny krémeš,trochu mi to pripomína Francúzske karamelové kocky, myslím ten sneh do pudingu a páči sa mi, že je tiež bez masla, taký ľahučký.:-)
3sandra3
jooj, ten je úžasný... ukladám si do kk a o týždeň pečiem...
dajanca
ešte sme nedojedli fľakaté kocky a už ma tu vystavuješ novému pokušeniu :-) ....krásne sa Ti vydaril, vďaka za recept... :-)
medulienka122
už skoro nedovidím na monitor, ale takáto lakocinka ma rýchlo nakopla, je to krásny koláčik
lorak40
Prečo Americký?Moja mama to robila už pred polstoročím.
havino
riadne kusisko, ale krásny, uložím, zaujímavý je pre mna ten puding so snehom, ked som začala čítať postup, som si pomyslela, asi také surové na upečené cesto, to ma trochu odradilo, ale dočítala som,že dá sa do rúry kvázy zapiecť, super, skúsim
slavka11
Izabelka zakusok vyzera luxusne len mi prosim porad kde zohnat rastllinnu slahacku. Dakujem
izabella929
Všetkým vám, ktorí ste mi napísali ,že sa vám zákusok páči, veľmi pekne ďakujem za milé komentáre.,..)) dnes som mala milú návštevu a ochutnali tieto skvelé zákusky, chválili ich veľmi..)
tinca
mňam,práve pijem café, bodol by, krásny vysoký na jednotku:)
ancicka
Ja by som sa tiež priklonila k tomu,že je to slovenský zákusok.Vyzerá dobrééé.Aký veľký plech si použila?
izabella929

@tinca , veru a taký je, že lyžička zbehne od vrchu až do spodu, ako do peny...) výborný chuťou...)už si ho práve dávam ku kávičke aj ja...dík za milý komentár.-)
izabella929
@ancicka... čí je slovenský, alebo americký, ale je veľmi chutný.-)použila som plech 33x22cm, ale som mala strach, keď som vyliala na upečený koláč pudingovú masu, že mi to počas pečenia vytečie, ale nič také sa nestalo, pekne to stilahlo a akurát sa to zmestilo...dík za kometár.-)
vavan
fantázia,ten musí byť vynikajúci
salinka
Prekrasne pokusenie:-) Je mi sympaticky, ze tam nie je maslo.
jerica
veru by som si dala , stačilo by aj bez cesta:-)))
orchidea
parádny krémeš...ukladám si recept a určite vyskúšam...
izabella929
@danda , ďakujem pekne.-)@jerica , bez cesta by nestál tak rovno , ako generál.-)))inak aj cesto je skvelé, ale ten čoko puding so snehom je párádna dobrotka.-))
izabella929
@ sonulienka ,@ stanka365 ,@ marianne ,@ orchidea, veľmi pekne ´dakujem za vaše milé komentáre.-)
mariaklara
Poznám, veľmi chutný, len u nás sa volá " Francúzske karamelové rezy ".
tatranka
Dcérka ho piekla teraz na svoje narodeniny a chutil výborne.Všetci sme si pochutili.

marianne
@izka krasny kolacik ako vsetku tvoje zakusky,radost pozerat.
Viem,ze pouzivas co najviac domacich surovin,si tym povestna...Tak mozno Ta zaujme co som vyguglila o rastlinnej slahacke..ci je to pravda neviem,ale vyzera to odstrasujuco: Zlatka tu je to zloženie:voda, stužený rastlinný tuk 27%, cukor 11%, sladidlo:sorbitolový sirup, mlične proteíny, stabilizator E-463, E-340ii, emulgátory-E-481, sójový lecitín, E-472b, sol, aroma, farbivo E-160a
marianne
no ale bola som prave poucena @izka ,ze ta Tvoja to mozno neobsahovala,lebo su od roznych vyrobcov,tak nic...ale pre istotu citaj etikety aj Ty:-)))
izabella929
@marianne...ve ľmi pekne ďakujem za poučenie...v podstane na 99% používam domácu smotanu od farmára...práve sa mi minula, tak som bežala kúpiť túto náhradu...neokúzlila ma, lebo tie dve chute sa nedajú porovnať...dnes sa chystám piecť zákusok tiež na vrchu so šľahačkou, ale ráno mi farmár priniesol domácu, úplne čerstvú...takže bude zákusok určite chutný...viem, čo sa nachádza v tých umelinách, preto nič také v mojej kuchyni nepoužívam,,,aj to viem, že šľahačka a smotana, ktorá sa bežne predáva v obchodoch, mlieko nevidela ani náhodou...takže toto ja vôbec nekupujem...ďakujem pekne za upozornenie.-))
margaretka28
Parádny krémeš,trochu mi to pripomína Francúzske karamelové kocky, myslím ten sneh do pudingu a páči sa mi, že je tiež bez masla, taký ľahučký.:-)
3sandra3
jooj, ten je úžasný... ukladám si do kk a o týždeň pečiem...
dajanca
ešte sme nedojedli fľakaté kocky a už ma tu vystavuješ novému pokušeniu :-) ....krásne sa Ti vydaril, vďaka za recept... :-)
medulienka122
už skoro nedovidím na monitor, ale takáto lakocinka ma rýchlo nakopla, je to krásny koláčik
lorak40
Prečo Americký?Moja mama to robila už pred polstoročím.
havino
riadne kusisko, ale krásny, uložím, zaujímavý je pre mna ten puding so snehom, ked som začala čítať postup, som si pomyslela, asi také surové na upečené cesto, to ma trochu odradilo, ale dočítala som,že dá sa do rúry kvázy zapiecť, super, skúsim
slavka11
Izabelka zakusok vyzera luxusne len mi prosim porad kde zohnat rastllinnu slahacku. Dakujem
izabella929
Všetkým vám, ktorí ste mi napísali ,že sa vám zákusok páči, veľmi pekne ďakujem za milé komentáre.,..)) dnes som mala milú návštevu a ochutnali tieto skvelé zákusky, chválili ich veľmi..)
tinca
mňam,práve pijem café, bodol by, krásny vysoký na jednotku:)
ancicka
Ja by som sa tiež priklonila k tomu,že je to slovenský zákusok.Vyzerá dobrééé.Aký veľký plech si použila?
izabella929

@tinca , veru a taký je, že lyžička zbehne od vrchu až do spodu, ako do peny...) výborný chuťou...)už si ho práve dávam ku kávičke aj ja...dík za milý komentár.-)
izabella929
@ancicka... čí je slovenský, alebo americký, ale je veľmi chutný.-)použila som plech 33x22cm, ale som mala strach, keď som vyliala na upečený koláč pudingovú masu, že mi to počas pečenia vytečie, ale nič také sa nestalo, pekne to stilahlo a akurát sa to zmestilo...dík za kometár.-)
vavan
fantázia,ten musí byť vynikajúci
salinka
Prekrasne pokusenie:-) Je mi sympaticky, ze tam nie je maslo.
jerica
veru by som si dala , stačilo by aj bez cesta:-)))
orchidea
parádny krémeš...ukladám si recept a určite vyskúšam...
izabella929
@danda , ďakujem pekne.-)@jerica , bez cesta by nestál tak rovno , ako generál.-)))inak aj cesto je skvelé, ale ten čoko puding so snehom je párádna dobrotka.-))
izabella929
@ sonulienka ,@ stanka365 ,@ marianne ,@ orchidea, veľmi pekne ´dakujem za vaše milé komentáre.-)
mariaklara
Poznám, veľmi chutný, len u nás sa volá " Francúzske karamelové rezy ".
tatranka
Dcérka ho piekla teraz na svoje narodeniny a chutil výborne.Všetci sme si pochutili.

marianne
@izka krasny kolacik ako vsetku tvoje zakusky,radost pozerat.
Viem,ze pouzivas co najviac domacich surovin,si tym povestna...Tak mozno Ta zaujme co som vyguglila o rastlinnej slahacke..ci je to pravda neviem,ale vyzera to odstrasujuco: Zlatka tu je to zloženie:voda, stužený rastlinný tuk 27%, cukor 11%, sladidlo:sorbitolový sirup, mlične proteíny, stabilizator E-463, E-340ii, emulgátory-E-481, sójový lecitín, E-472b, sol, aroma, farbivo E-160a
marianne
no ale bola som prave poucena @izka ,ze ta Tvoja to mozno neobsahovala,lebo su od roznych vyrobcov,tak nic...ale pre istotu citaj etikety aj Ty:-)))
izabella929
@marianne...ve ľmi pekne ďakujem za poučenie...v podstane na 99% používam domácu smotanu od farmára...práve sa mi minula, tak som bežala kúpiť túto náhradu...neokúzlila ma, lebo tie dve chute sa nedajú porovnať...dnes sa chystám piecť zákusok tiež na vrchu so šľahačkou, ale ráno mi farmár priniesol domácu, úplne čerstvú...takže bude zákusok určite chutný...viem, čo sa nachádza v tých umelinách, preto nič také v mojej kuchyni nepoužívam,,,aj to viem, že šľahačka a smotana, ktorá sa bežne predáva v obchodoch, mlieko nevidela ani náhodou...takže toto ja vôbec nekupujem...ďakujem pekne za upozornenie.-))