Foto: jozinkojojko
Punč, ktorý nikde nenájdete.
10
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1,5 l |
|
0,5 l |
|
2 vrecúška |
|
0,2-0,4 l |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
10 ks |
|
1/4 ks (čerstvo strúhaný) |
|
100 g |
|
1 ks |
|
1 ks veľké |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
V hrnci na sucho opražíme škoricu, klinčeky a badián ( 30 sekúnd).
- 2
Korenie vyberieme, do hrnca dáme cukor a rozpustíme ho na karamel.
- 3
Ku karamelu pridáme opražené korenie a zalejeme vínom.
- 4
Čierny čaj zalejeme vriacou vodou, necháme vylúhovať a prilejeme k vínu s korením. Pridáme nastrúhaný muškátový oriešok a rum. Varíme na cca 80 °C. Hodí sa na to napríklad slow cooker (pomalý hrniec), ktorý nám udrží potrebnú teplotu.
- 5
Ovocie ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Buď ho pridáme do hrnca k punču aby zmäklo, alebo ho pridáme až do pohárov.
- 6
DOBRÚ CHUŤ!
Tiež punč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Určite vyskúšame po Trojkráľovej večeri.
áno voda je na čaj :)
* nedal