Alkoholický punč

jozinkojojko - bez fotkyjozinkojojko, 2. januára 2020
Alkoholický punč
Foto: jozinkojojko

Punč, ktorý nikde nenájdete.

10
porcií
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 l
0,5 l
2 vrecúška
0,2-0,4 l
2 ks
1 ks
10 ks
1/4 ks (čerstvo strúhaný)
100 g
1 ks
1 ks veľké
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V hrnci na sucho opražíme škoricu, klinčeky a badián ( 30 sekúnd).

  2. 2

    Korenie vyberieme, do hrnca dáme cukor a rozpustíme ho na karamel.

  3. 3

    Ku karamelu pridáme opražené korenie a zalejeme vínom.

  4. 4

    Čierny čaj zalejeme vriacou vodou, necháme vylúhovať a prilejeme k vínu s korením. Pridáme nastrúhaný muškátový oriešok a rum. Varíme na cca 80 °C. Hodí sa na to napríklad slow cooker (pomalý hrniec), ktorý nám udrží potrebnú teplotu.

  5. 5

    Ovocie ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Buď ho pridáme do hrnca k punču aby zmäklo, alebo ho pridáme až do pohárov.

  6. 6

    DOBRÚ CHUŤ!

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Podľa zloženia surovín musí byť výborný. Škoda, že si nedala receptík skôr, využili by sme ba Silvestra.
Určite vyskúšame po Trojkráľovej večeri.