Punč

Alkoholický punč

Autor receptu: jozinkojojko

Punč, ktorý nikde nenájdete.

10
porcií
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V hrnci na sucho opražíme škoricu, klinčeky a badián ( 30 sekúnd).
  2. Korenie vyberieme, do hrnca dáme cukor a rozpustíme ho na karamel.
  3. Ku karamelu pridáme opražené korenie a zalejeme vínom.
  4. Čierny čaj zalejeme vriacou vodou, necháme vylúhovať a prilejeme k vínu s korením. Pridáme nastrúhaný muškátový oriešok a rum. Varíme na cca 80 °C. Hodí sa na to napríklad slow cooker (pomalý hrniec), ktorý nám udrží potrebnú teplotu.
  5. Ovocie ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Buď ho pridáme do hrnca k punču aby zmäklo, alebo ho pridáme až do pohárov.
  6. DOBRÚ CHUŤ!