Punč
Alkoholický punč
Autor receptu: jozinkojojko
Punč, ktorý nikde nenájdete.
10 porcií |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- V hrnci na sucho opražíme škoricu, klinčeky a badián ( 30 sekúnd).
- Korenie vyberieme, do hrnca dáme cukor a rozpustíme ho na karamel.
- Ku karamelu pridáme opražené korenie a zalejeme vínom.
- Čierny čaj zalejeme vriacou vodou, necháme vylúhovať a prilejeme k vínu s korením. Pridáme nastrúhaný muškátový oriešok a rum. Varíme na cca 80 °C. Hodí sa na to napríklad slow cooker (pomalý hrniec), ktorý nám udrží potrebnú teplotu.
- Ovocie ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Buď ho pridáme do hrnca k punču aby zmäklo, alebo ho pridáme až do pohárov.
- DOBRÚ CHUŤ!