Akože krémeš :-)
Autor receptu: katkaszaboova
Rýchla príprava a chutný výsledok! Názov je od môjho syna - pri pečení sa ma spýtal, čo to bude, hovorím krémeš, ale nie taký, aký jeme v cukrárni ale podobný, "takže to bude akože krémeš" :-)
50 minút príprava |
2x10 minút na 200 °C |
Postup
- Lístkové cesto necháme rozmraziť (dá sa aj v mikrovlnke, ale cesto treba sledovať priebežne, aby sa neroztopilo, ale iba povolilo cca. 1 minúta na programe "rozmrazovanie"). Na pomúčenej doske ho prepolíme na 2 rovnaké časti a obe rozvaľkáme na veľkosť plechu. Pečieme jednotlivo na papieri na pečenie cca. 10 minút na 200 C.
- Medzitým si urobíme plnku: v mlieku rozšľaháme žĺtky, pridáme zlaté klasy, múku, a oba druhy cukrov. Uvaríme hustý puding. Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh a zašľaháme do horúceho pudingu. Tento krém natrieme na jeden z upečených plátov. Druhý plát nakrájame na štvorce, až potom rozložíme na krém. To kvôli tomu, aby sa nám krém potom pri krájaní nevytláčal.
- Nad parou roztopíme čokoládu na varenie s 2 PL oleja, a natrieme na štvorce horného plátu. Odložíme na chladné miesto (alebo do chladničky), aby krém stuhol a cesto zmäklo.
Dobrú chuť!